$ DOLAR → Alış: 32,32 / Satış: 32,45
€ EURO → Alış: 34,62 / Satış: 34,76

Başkan Özel: Başkanlık koltukları artık vatandaşların

Başkan Özel: Başkanlık koltukları artık vatandaşların
  • 08.04.2024

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, önceci akşam düzenlenen programda görevi devraldı. Milletvekilleri Hasan Toktaş ve Selçuk Türkoğlu’nun katıldığı programda belediye balkonundan Yenişehirlilere seslenen Özel makam aracını kullanmayacağını söyledi. Özel, “Belediye Başkanlığı makam koltuklarını da kullanmayacağım. O koltuklara belediyeye geldiğinizde sizler oturacaksınız. Ben tahta iskemlede oturacağım” dedi.

Önceki akşam Tarihi Belediye Meydanı’nda düzenlenen programda görevi devralan Belediye Başkanı Ercan Özel, Yenişehirlilere şöyle seslendi: “Hepiniz çok iyisiniz. Bu akşam bu mübarek akşam burayı şereflendirdiniz, balkonları onurlandırdınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok mücadele ettiniz, çok çalıştınız ve sonunda kazandınız. Yıllarca bu anı beklediniz. Şu an arka taraflarda gözyaşlarını tutamayan insanları görüyorum. Yenişehir halkını bu akşam burada görüyorum, hoş geldiniz safalar getirdiniz. Hepiniz büyük mücadele örneği sergilediniz. Bize güvenen sizlerdiniz, Yenişehir halkıydı sağ olun var olun. Yenişehir’in en güvenilir insanı sensin dediniz. Büyük bir sorumluluğu omuzlarımıza yüklediniz. Yıllardır sizin için ne kadar mücadele ettiğimizi bizler biliyorsunuz. Her şeyi arkamızda bırakarak sizler için kutlu bir yola çıktık. Bir gram dahi pişmanlık duymadık. Çok büyük bir başarıya hep beraber imza attık. Yapamazsın, kazanamazsın dediler. Ama biz yukarıdan gelen karara güvendik, önce Allah’a güvendik. Yazgımıza yazdı, sizleri vesile kıldı. Birçok insanla görüştük. Dediler bunu nasıl yaptınız. Bu başarıyı herkesi bir araya getirerek yaptık. Bu başarıyı Yenişehir insanını bir araya getirerek yaptık. Bunu siz yaptınız, Allah razı olsun hepinizden. Yıllarca o köy, bu mahalle demedik sizlerin dertleriyle uğraştık. Hiçbir zaman of demedik. Pişmanlık duymadık. Hiç kimse karşımıza çıkamadı. Neler yapacağımızı, belediyecilik konusunda ne kadar tecrübeli olduğumuzu biliyorlardı. Biz yine çalışacağız, yine mücadele edeceğiz. 31 Mart’tan sonra hemen çalışma arkadaşlarımın yanına geldim. Ellerini sıktım, teker teker gezmeye başladım. Yapılmayan küçük işleri Yenişehir’de yaptık, sıkıntıları giderdik. Belediye çalışanlarımızla bir 5 yılda ilçeye hep beraber kazandıracağız. Sizlere söz verdim, makam aracımı kullanmayacağım dedim. Mevcut makam aracını kullanmayacağız. Seçim bitti sizler bir irade ortaya koydunuz. Artık Yenişehir’de iyilik güzellik konuşacak, söz sizin olacak, milletin olacak. Size namus ve şeref sözü veriyorum. Biz koltuktan değer alan değil, koltuğa değer katan olacağız. Belediye başkanının makam koltuklarını kullanmayacağız, söz kullanacaksınız. Belediye başkanının makam koltuklarında sizler oturacaksınız. 5 yıl boyunca makam koltuğu olarak kullanacağım şu tahta iskemle olacak. Bu tüm Türkiye’de örnek olacak. Yenişehir’de hep birlikte kalkınacağız. Yenişehir’i gerçek bir tarım memleketi, sanayinin başkenti, lojistik merkezi başkenti yapacağız, insanlarımız artık gülecek, eğlenecek mutlu olacak. Kul hakkı yedirmeyiz. Sizin hakkınıza sahip çıkacağız. Bundan sonra Yenişehir halkı kavgayla tartışmayla boş gürültülerle vakit geçirmeyecek. Yenişehir’de kalkınmanın, gelişmenin zamanı. Yenişehir’de yarın itibarıyla güzel bir gün başlıyor. Güzel bir bayram geçireceğiz. Yenişehir’i hak ettiği yere hep beraber çıkartacağız. Yenişehir’i birlikte büyüteceğiz.”

Milletvekili Selçuk Türkoğlu şunları söyledi: “Titizdir takipçidir, çalışkandır, ince eler sık dokur. Projecidir. Yenişehir halkı da desteğini devam ettirdiği sürece, Yenişehir önce Bursa’nın yıldızı, akabinde Marmara ve Türkiye’nin yıldızı olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bursa Milletvekili Hasan Toktaş ise şunları kaydetti: “Medarı iftarımızdır. Siz Yenişehir olarak parti ayrımı yapmadan, daha iyi yöneteceğine inandığınız Ercan Özel’i belediye başkanı yaptınız. 2019 yılında kıl payı seçimleri kaybetmişti. O gün Ercan Özel’in belediye başkanı olacağını konuşmuştuk. Yılmadı. Allah nasip etti, belediye başkanı oldu. Yenişehir’imizin 61 köyüne 55 bin nüfusuna eşit ve adil hizmet edecek. Yenişehir bölgenin en özel ve en güzel ilçesi olacak.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ