$ DOLAR → Alış: 32,22 / Satış: 32,35
€ EURO → Alış: 35,11 / Satış: 35,25

“Çemberimde Gül Oya” sergisi Yenişehir’de

“Çemberimde Gül Oya” sergisi Yenişehir’de
  • 07.10.2016

81 ili 81 kültürü buluşturan “Çemberimde Gül Oya” adlı projenin Bursa etabı Yenişehir’de yapıldı. 81 ilden sandıklarla gönderilen ve içlerinde o ilin öne çıkmış çeşitli ürünleri ve el sanatlarının yer aldığı sergi Şehit Ast. Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde açıldı.

Yenişehir milli Eğitim Müdürlüğü ile Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği serginin açılışında Anadolu’nun tarihi ve kültürel zenginliklerinin önemi vurgulandı. Kaymakam Abdullah Çiftçi, böyle bir etkinliğin Osmanlı’nın ilk başkenti olan Yenişehir’de yapıldığına dikkat çekti. Anadolu’nun kültür, gelenek ve adetlerinin farklılıklar gösterdiğini belirten Kaymakam Çiftçi, “Ne kadar kültürel ve tarihsel zenginliklerimizin olduğunun farkına Avrupa ülkelerine gittiğimizde varıyoruz. Anadolu’da doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kültür zenginlikleri var” dedi.

Belediye Başkan Vekili Zekai Dündar da tarihi ve kültürel zenginliklerine dikkat çekti. Dündar, Anadolu binlerce yıl geçmişi olan bir coğrafya. Kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için böylesi etkinlikleri çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz ise ülke çapındaki illeri buluşturan projenin son olarak Eskişehir’de yapıldığını anlattı. Ayaz şunları söyledi: “Bursa’nın düzenleyeceği etkinliği biz üstlendik. Bu önerimiz kabul gördü. 81 ili gezecek olan sergide, bazı illerde hâlâ varlığını sürdüren bazı illerde de unutulmaya yüz tutmuş başta iğne oyalarından yapılma çemberler, el işleri ve kültürel ögeler sergilenecek. Bu proje, birlik ve beraberlik ruhunun yaşandığı, doğusundan batısına tüm coğrafyayı birleştiren, ilden ile gönülden gönüle ulaşan örnek bir çalışma” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ