$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

MHP İlçe Başkanı Celal Çekil adaylığını açıkladı

MHP İlçe Başkanı Celal Çekil adaylığını açıkladı
  • 08.03.2017

MHP Yenişehir İlçe Başkanı Celal Çekil, 12 Mart’taki kongrede aday olduğunu basın toplantısıyla açıkladı. Parti lokalindeki toplantıda Çekil, “Üstüne basarak belirtiyim ki amacımız önce Türk Milliyetçilerinin ve Ülküdaşlarımızın şerefini , onurunu en iyi şekilde temsil ederek hem yerel hem de genel seçimlerde başarıyı yakalamaktır” dedi.

Çekil’in basın açıklaması şöyle:

MHP SİTE (2)Basınımızın değerli temsilcileri , Saygıdeğer  Aday Yönetim Kurulu Üyelerim , kıymetli Milliyetçi Hareket Partisi Yenişehir İlçesi kongre delegeleri , vefakar ÜLKÜDAŞLARIM toplantımıza iştirak ettiğiniz için teşekkür eder saygılarımı sunarım.

Malumuz olduğu üzre 12.Mart.2017 Pazar günü saat 13,30’da ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR KONGRE  ve KÜLTÜR MERKEZİ’nde Milliyetçi Hareket Partisi Yenişehir İlçe Teşkilatının olağan kongresi yapılacaktır.Yapılacak olan bu kongrede şahsım ve ekibim  ALLAHIN izniyle aday olacaktır. Rabbim hakkımızda ne hayırlısı ise onu takdir etsin.

Beni tanır ve bilirsiniz ama usulen de olsa teşkilat geçmişimi burada belirtmek isterim. 1970 yılların başlarında adım attığım ülkü ocaklarında yıllarca bulunmuş 1996 yılında Yenişehir Ülkü Ocakları Başkanlığı yapmak nasip olmuştur.Daha sonra partimizin değişik kademelerinde başkanlık dahil olmak üzere defalarca görev yaptım.2006 yılı Şubat ayında yapılan kongrede seçilerek başkan olduktan sonra 40 ay kesintisiz  ilçe başkanlığı yaparak ilçede en uzun başkanlık yapan kişi oldum. Görevden hiçbir zaman kaçmadım partimin ne zaman ihtiyacı olsa veya görev verilse aldığım Ülkücülük ahlak ve terbiyesi gereği partim için  elimi taşın altına koydum. Üstlendiğim görevi onur saydım şeref saydım hiçbir zaman ama hiçbir zaman İSTİFA EDİP GİTME acziyetine düşmedim.

Şunu belirtmeden geçemeyeceğim Rahmetli Cennetmekan BAŞBUĞUMUZ Alparslan TÜRKEŞ ‘inde belirttiği gibi en kıymetli yatırım insana yapılan yatırımdır.ÜLKÜ OCAKLARI nın kurulmasında bu düşüncenin de payı vardır.Ne mutlu bana ki yönetim kurulum hem genç hem de ocaklı kardeşlerimizin yoğunlukta olduğu bir yönetim kuruludur.Eğer delegemiz taktir eder de seçilirsek böyle bir ekibe başkanlık yapmak beni hem mutlu etmekte hem de ziyadesi ile heyecanlanmaktadır. Onların heyacanlarını,enerjilerini tecrübe ile harmanlayarak inşallah yapılacak olan ilk yerel seçimleri kazanmak ana hedefimizdir. Bu noktada davetimi kırmayarak görev almayı kabul eden arkadaşlarımın hepsine huzurunuzda teşekkür ediyorum.

Malumunuz olduğu üzre kongremiz iki adaylı olacaktır.Elbette herkesin demokratik hakkıdır. Yalnız kongre çalışması yapılırken , delegelerden oy istenirken bazılarının Ülkücü ahlak ve edebe yakışmayacak şekilde “biz hayırcıyız onlar evetçi”, “biz evetçiyiz onlar hayırcı” gibi yaklaşımlarla ilçe kongresini ilgilendirmeyen hatta kongre gündeminde bile olmayan bir konuyu kullanmaya çalıştıklarını üzüntü ile takip etmekteyiz. Halbuki 16.Nisan.2017 tarihinde yapılacak olan referandum ile alakalı Gen.Bşk.Sayın Dr.Devlet BAHÇELİ “BENİM BİR OYUM VAR O DA EVETTİR” demiş devamında temiz hesapsız ÜLKÜCÜDAŞLARIMIN kararı neyse ona saygı duyulması gerekliliğini belirtmiştir. Bursa MHP İl Başkanımız sayın Tevfik TOPÇU bey  gerek basına verdiği demeçlerde gerekse çıktığı tv programlarında “PARTİMİZ MENSUPLARI ÜLKÜDAŞLARIMIZ EVET DE VERSE HAYIR DA VERSE BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”           demişlerdir.Hal böyle iken ilçemizdeki kongre delegelerimizi ve hatta bütün camiamızı şucu, bucu diye ikiye bölme girişimleri bilerekte olsa bilmeyerekte olsa kabul edilebilir bir hareket tarzı değildir.16.Nisan.2017 de yapılacak olan referandumda ülkemizin selameti ve bekası için herkes düşünecek ve kararını verecektir.Bu noktada Türkiye Cumhuriyetinin temel taşı ve sigortası olan ÜLKÜCÜ  HAREKET mensupları da en doğru kararı kendilerine göre vereceklerdir. Konu bu kadar net anlaşılırken referandum tercihi üzerinde delegeden oy devşirmeye çalışmak nasıl bir acziyettir? Burada sanırım söylenecek en anlamlı söz “AKIL FUKARA OLUNCA FİKRİN UKALA OLMASIDIR”.

Halbuki bizim siyaset anlayışımızın merkezinde birlik,beraberlik vardır.Ayrımcılık ve ötelemek yoktur.Son iki dönemdir kıl payı kaçırdığımız belediye başkanlığını kazanmak için bu birliğe beraberliğe , enerjiye ve tecrübeye ihtiyacımız vardır.Derdimiz amacımız budur. Birileri gibi sırf kongre kazanmak , il kongresinde  söz sahibi olmak oradan da genel başkan seçimlerine kadar müdahil olmak gibi uçuk , gereksiz işlerle vakit , nakit ve zaman harcamak sonunda da istifa etmek değildir. Önce kapımızın önünü süpürmeli ve yerelde başarıyı hedeflemeliyizdir.Bir daha üstüne basarak belirtiyim ki amacımız önce Türk Milliyetçilerinin ve Ülküdaşlarımızın şerefini , onurunu en iyi şekilde temsil ederek hem yerel hem de genel seçimlerde başarıyı yakalamaktır. Bunu yapılacak olan kongreyi kazansam da kaybetsem de hem şahsım hemde yönetim kurulundaki arkadaşlarım adına açık net bir şekilde söylebilirim. Birileri gibi kongreyi kazanamazsak topluca istifa etmek vb. düşüncelere girmemiz söz konusu bile değildir. Kaldı ki Ülkücü Hareketin siyaset anlayışında istifa kültürü yoktur.

Allah şükür ki KİMSENİN ADAMI DEĞİL DAVA ADAMI OLMAK GİBİ BİR DERDİMİZ VARDIR.Saygıdeğer basın mensupları değerli dava arkadaşlarım 03 Mayıs 1943 de yola çıkan bu kervan kim ne derse desin İlayı Kelimetullah’a ve Kızılelmaya olan yolculuğuna devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle toplantımıza katılımınızdan dolayı tekrar teşekkür eder saygılarımı sunarım. (www.yenisehirmemleket.com)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ