$ DOLAR → Alış: 32,22 / Satış: 32,35
€ EURO → Alış: 35,11 / Satış: 35,25

Vali Küçük’ten Yenişehir’e destek sözü

Vali Küçük’ten Yenişehir’e destek sözü
  • 26.11.2016

Vali İzzettin Küçük, Yenişehir’de üretilen sebzelerin pazarlanması ve ilçede kurulması için girişimler başlatılan orta boy işletmelerin yer alacağı organize sanayi bölgesi için gerekli tüm destekleri vereceklerini belirtti.

Kaymakam Abdullah Çiftçi ve Belediye Başkanı Süleyman Çelik’i makamında ziyaret eden Vali Küçük, çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgiler aldı. Vali Küçük, “İlçenin en önemli konusunun üretilen ürünlere yeni pazarlar bulunması oluşturuyor. Yenişehir çok önemli bir sebze üretim merkezi. Bereketli toprakları var. Biraz önce ilçeli yetkililerle yaptığım görüşmede ürünlerin doğrudan tüketiciye ulaştırılması için girişimler yapma kararı aldık. Biz de yardımcı olacağız. Bu ilçede en önemli konu ürünlerin pazarlanması. Böylece ilçede tarımla geçinenlerin kazancı artacaktır” dedi.

Yenişehir Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası’nın ilçede orta boy işletmelerin içinde faaliyet göstereceği bir organize sanayi bölgesi kurulmasıyla ilgili girişimlerde bulunduklarını anlattı. Organize sanayi bölgesi kurulmasıyla ilgili arsa taleplerinin değerlendirileceğini vurgulayan Vali Küçük, “Hazineye ait arsanın organize sanayi bölgesi kurulması için tahsisi gerekli. Bu konuda da gerekli destekleri vereceğiz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, Subaşı Mahallesi yakınlarındaki toplam 630 dönümlük hazine arazisinin organize sanayi bölgesi kurulması için uygun olduğunu söyledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Torun ise, üyelerden bu yönde yoğun talepler geldiklerini ifade ederek, “Orta boy işletmeler için kurulacak organize sanayi bölgesiyle, atölye üretiminden fabrika üretimine geçilebilecek” dedi.

Vali Küçük daha sonra Şemakievi Müzesi ile tarihi belediye binasını gezdi. Vali Küçük, tarihi eserlerin korunması ve yaşatılmasının önemine değindi.

Vali Küçük Belediye Meydanı’nda kendisinden yeni giysiler ve elektrikli araba isteyen engelliye bu isteklerini yerine getirme sözü verdi. Küçük, “Bunları ben kendim alacağım ve sana ulaştıracağım, merak etme” dedi. (www.yenisehirmemleket.com)x-2x-3

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ