$ DOLAR → Alış: 32,22 / Satış: 32,35
€ EURO → Alış: 35,11 / Satış: 35,25

Yenişehir Belediyesi’nden Oto Test Merkezi’ne arazi tahsisi

Yenişehir Belediyesi’nden Oto Test Merkezi’ne  arazi tahsisi
  • 05.12.2016

Yenişehir Çardakköy Mahallesi’nde yapılması planlanan Oto Test merkezi bölgesinin içinde bulunan belediyeye ait 197 dönümlük arazi Hazine’ye devredildi. Belediye Başkanı Süleyman Çelik başkanlığında toplanan Yenişehir Belediye Meclisi, yatırımda kullanılması amacıyla bu araziyi bedelsiz devretme kararı aldı.

Oto Test Merkezi Projesi’nin milli proje olarak değerlendirildiğini belirten Başkan Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın yakından takip ettiği bir proje bu. Yerli otomobilimizi kendimiz yapma hedefiyle yola çıkıldı ve Oto Test Merkezi bu hedefe giden yolda önemli bir kilometre taşı. Projenin önünü açmak ve katkı koymak için 197 dönümlük arazimizi Hazine’ye devrettik. Böylece Oto Test Merkezi Projesi’nin kapsadığı alan 4 bin 350 dönüme ulaştı. Yerelde yaptığımız bu katkı, ilçemize, Bursa’mıza ve ülkemize hayırlı olacaktır” dedi.

Dünyada 8 ülkede bulunan bu tesisten Türkiye’de ilk olarak Yenişehir’de inşa edileceğini ifade eden Başkan Çelik, “Proje çalışmaları tamamlandı. İhale hazırlıkları yapılıyor. Önümüzdeki yıl bahar aylarında temelinin atılması bekleniyor” diye konuştu. (www.yenisehirmemleket.com)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ