$ DOLAR → Alış: 32,94 / Satış: 33,07
€ EURO → Alış: 35,75 / Satış: 35,89

Yenişehir’de sosyal tesislere zam oranlarına tepki

Yenişehir’de sosyal tesislere zam  oranlarına tepki
  • 09.05.2024

Yenişehir Belediye Meclisi’nin Perşembe günkü toplantısında mesire alanları, nikah işlemleri, spor kompleksi ve halı saha, spor kompleksi havuz giriş ücretleri, spor kompleksi spor salonu ücretlerine zam kararı alındı. Yapılan zamlara Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) tepki geldi. Yapılan açıklamalarda zam oranlarının yüksekliği vurgulandı.

Yenişehir Belediyesi Meclisi’nde sosyal tesislere yüksek oranda zam yapılması tepkiyle karşılandı. MHP İlçe Başkanı Arif Eren ve CHP İlçe Yönetimi tarafından yapılan açıklamalarda 2024 yılı ücret tarifesinde yapılan zam artışlarının yüksekliğine dikkat çekildi.

BELEDİYE YÖNETİMİNE

İSTİFA ÇAĞRISI

MHP Yenişehir İlçe Başkanı Arif Eren yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Sırtında yumurta küfesi yokken İlçemiz gündemini işgal eden her konuyla ilgili verdiği önerge ve dilekçeleri sosyal medya hesaplarında paylaşan Mevcut Belediye Başkanının göreve gelir gelmez yaptığı ilk icraatlardan biri, Yenişehir Belediyemiz tarafından Yenişehir halkının hizmetine sunulan sosyal imkanlara % 600’e varan oranlarda zam yapmak oldu. Bugüne kadar dilekçe belediyeciliği yapan Mevcut Başkanın, yönetim becerisini tüm Yenişehir halkı böylece görmüş oldu. Belediye yönetmek önerge ya da dilekçe vermeye benzemez. Belediyemizin 2024 yılı Ocak ayında da şubat ayında da mart ayında da Nisan ayında da aylık bütçeleri hemen hemen aynıdır. MHP’li Belediye yönetimimiz döneminde de eksik bütçeler ile personelin maaşları aksatılmadan ödenmiş, Belediye sosyal tesislerinden tüm Yenişehir halkı ücretsiz (YENİŞEHİR’in GENÇLERİNE BELEDİYE TESİSLERİNDEKİ TÜM SOSYAL İMKANLAR MHP’li BELEDİYE YÖNETİMİMİZ DÖNEMİNDE 24 SAAT/TÜM GÜN ÜCRETSİZ OLARAK SUNULMUŞTUR) ya da çok cüzi, temsili ücretlerle yararlandırılmıştır. Yenişehir Belediye Başkanı seçilen mevcut Belediye Başkanının ilk icraatı, tüm belediye personelinin maaşlarını eksik ödemek olmuş, ikinci icraatı ise belediye sosyal tesis ücretlerine % 600’e varan oranlarda zam yapmak olmuştur. Kendisini yerel yönetim uzmanı olarak tanıtan belediye başkanının ortadaki durumlara ürettiği çözüm, eksik maaş ödemek ve % 600’lere varan zam yapmak olmuştur. Çözümü kendi yönetim ve uzmanlığından beklemek yerine belediye personelinin eksik maaşa anlayış göstermesinden ve Yenişehir halkından yüksek zamlara anlayış göstermesinden beklemek mevcut belediye başkanının yönetim tarzıdır. MHP Yenişehir İlçe Başkanlığı olarak Yenişehir’in mevcut Belediye Başkanına buradan çağrı yapıyoruz. Yol yakınken gelin tüm ekibinizle istifa edin, Yenişehir’de seçimleri yenileyelim ve herkes en iyi bildiği işi yapsın. Siz bugüne kadar olduğu gibi dilekçe belediyeciliği yapın, biz de Belediye personeli ve Yenişehir halkını gözeterek Üretken Belediyecilik yapalım…”

“SOSYAL TESİSLER TİCARİ

KURUM DEĞİLDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi Yenişehir İlçe Teşkilatı’nın CHP’li belediye meclis üyeleriyle ortak hazırladıkları açıklama ise şöyle: “Mevcut belediye başkanının seçim döneminde paylaştığı taahütnamede Yenişehir halkını mutlu edebilmek için adalet, eşitlik ve vatandaş memnuniyeti için taahhüt verip, ne yazık ki ülkemizin içinde bulunduğu zor ekonomik şartlara rağmen sosyal belediyecilik anlayışından uzak bir şekilde bugün gerçekleşen Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı 2. Birleşiminde AKP iş birliğiyle belediyeyi bir ticari kurum olarak görüp, 2024 yılı fiyat tarifesinde yüksek bir artış kararı alınmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı ve Belediye Meclis grubu olarak bir daha yüksek sesle ifade ediyoruz; Yenişehir Belediyesi ve Sosyal Tesisleri ticari bir kurum değil, kar amacı gütmeden halkımıza hizmet eden bir kurumdur. Ülkemizin içinde bulunduğu bu dar boğaz ve zor ekonomik şartlarda iken bugün İYİ Parti ve AKP iş birliği ile alınan kararı tüm ilçe halkımızın vicdanına bırakıyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ