$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Çiftçinin emeklilik sorunu çözülüyor

Çiftçinin emeklilik sorunu çözülüyor
  • 28.02.2024

Bursa’nın Yenişehir, İznik, Mudanya ilçelerinde, Ziraat Odalarının eksik kayıt tutmalarından ötürü emekli olamayan çiftçilere müjde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Bakan Işıkhan Bursa’da katıldığı toplantıda çiftçilerin emekliliğinin önündeki engelin kaldırılacağını açıkladı. Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ise Cumhur İttifakı olarak bu konuda yaptıkları girişimlerden olumlu sonuç aldıklarını ifade etti.

Emeklilik için Ziraat Odalarının kayıtlarının değil İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinin kayıtlarının esas alınacağını belirten Işıkhan, “Bildiğiniz gibi yakın zamanda Bursalı çiftçilerin Ziraat Odası kayıtlarıyla ilgili bir sorun olduğu ve çiftçilerimizin mağdur oldukları tarafımıza iletildi. Özellikle Yenişehir Ziraat Odası’na bağlı yaklaşık 5 bin çiftçimizin 2015 sonrası sigortalı hizmetlerinin iptal edildiği, bazı çiftçilerimizin emeklilik koşullarını kaybettiklerini öğrendik. Meseleyi öğrenir öğrenmez çözüm için derhal Sosyal Güvenlik Kurumu’na konuyla ilgili çalışma yapmaları talimatını verdim. Buradan Bursalı çiftçi kardeşlerimize buradan müjde vermek istiyorum. Konunun çiftçilerimizin mağduriyetine sebebiyet vermemesi için 2015 yalına kadar Tarım BAĞKUR kapsamında hizmeti olanların sigortalılıklarının bu tarihten sonra devam ettirilmesinde Tarım Orman İl ve İlçe Müdürlüklerinin kayıtları esas alınacaktır. Ziraat Odası kaydı iptal edilen çiftçilerimizin kayıtlarını Tarım ve Orman Müdürlüklerine getirmeleri halinde sigortalılıklarının devamını sağlayacağız. Bu yolla inşallah çiftçilerimizin mağduriyetlerini çözmüş olacağız. Hayırlı olsun.”

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ise Cumhur İttifakı olarak yaptıkları girişimlerden olumlu sonuç aldıklarını belirtti. Başkan Aydın, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan Bursa’dan çiftçilerimize müjde verdi. Ziraat Odası kayıtlarından dolayı mağdur olan çiftçilerimizin sorunlarını çözüme kavuşturdu. İlçe Tarım Müdürlüklerinin kayıtlarının esas alınacağını bildirdi. Yaparsa Cumhur İttifakı yapar” diye konuştu.

Başkan Aydın bugün saat 14.00’da Belediye Meydanı’nda bir basın açıklaması yaparak gelişmeleri değerlendirecek.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ