$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Kahraman: Yenişehir’de üye sayımız artıyor

Kahraman: Yenişehir’de üye sayımız artıyor
  • 29.01.2024

BAL -GÖÇ Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği 39. Kuruluş Yıl Dönümümü Merinos AKKM Yıldırım Bayezid Salonu’ndaki etkinlikle kutladı.

Kuruluş etkinliğine siyaset ve iş dünyasıyla sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Etkinliğe katılan BAL-GÖÇ Yenişehir Şube Başkanı Hayrettin Kahraman, geçen yıl ilçenin şube statüsü kazandığını hatırlattı. Kahraman, “Şube statüsüne geçişteki ilk kongremizde 80 üyemiz vardı. O günden bu yana üye sayımız 250’ye ulaştı. Aramıza katılarak bizlere destek veren üyelerimize teşekkür ederiz” dedi.

1985 yılında kurulan Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Bakanlar Kurulu’nun 1987 yılında aldığı kararla kamu yararına çalışan dernek statüsü kazandığını belirten Kahraman, “Balkanlardan göç eden ve Balkanlarda yaşamlarını sürdüren soydaşlarımızın kültürlerini yaşatmak, aralarındaki sosyo-ekonomik dayanışma ve gelişmeyi sağlamak, Balkan ülkeleri ile iyi ilişkiler gerçekleştirilmesi dostluk ve kardeşliğin güçlenmesi bölge ve dünya barışının sağlanması için çalışmaktır. Yurt içinde ve yurt dışında derneğin amacına uygun yapılacak gezi ve ziyaretlerde gerekli kolaylığı sağlamaktır. Derneğimizin amaçları ve çalışma biçimlerini gerçekleştirmesi için öncelikle izne tabi faaliyetler açısından ilgili bakanlıklar kurum ve kuruluşlarından izin alır. Maddi imkânı olmayan başarılı öğrencilere burs vermek. Balkanlarda atalarımızın asırlarca yaşattıkları yöresel örf ve ananelerimizi gençlere tanıtmak, gelecek kuşaklara aktarabilmektir. Bu amaçları gerçekleştirmek için Gençlik ve Kadın Komisyonları, sağlık, spor, satranç, müzik koro ve benzerlerini kurmak ayrıca yurt içinde ve yurt dışında şubeler ve irtibat büroları açmak, yurt dışında açılacak şubelerin yapacakları faaliyetlerle ülkeler arasındaki ikili ilişkilere zarar verilmemesine Türk milleti ve devletinin itibarının zedelenmemesine özen göstermektir. Bütün siyasi partilerle görüş ve düşüncelerimizi paylaşırız. Sadece bir şartımız var. Terör ve terörizmle irtibatlı olan hiçbir görüşü kabul edemeyiz. Üyelerimizin yararlanması ve boş zamanlarını değerlendirebilmesi için lokal açmak, sosyal ve kültürel tesisler kurmak ve bunları tefriş etmek. Bizler Balkanları Türk yapanların torunlarıyız. Muhacirler kaybedilmiş topraklarımızın aziz hatıralarıdır. (Mustafa Kemal Atatük).”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ