$ DOLAR → Alış: 32,94 / Satış: 33,07
€ EURO → Alış: 35,75 / Satış: 35,89

Sırman: Gün el ele, omuz omuza birlik olma günüdür

Sırman: Gün el ele, omuz omuza birlik olma günüdür
  • 14.08.2023

Delege seçimlerini tamamlayıp hafta sonu ilçe kongresine giden CHP Yenişehir İlçe Örgütü’nde yönetim değişti. 2 listenin yarıştığı seçimi Tayfun Sırman’ın listesi kazandı.

Tayfun Sırman ve Erkan Erdem’in listelerinin yarıştığı CHP Yenişehir İlçe Örgütü’nün genel kurulunda yönetim değişti. Eski İlçe Başkanı Ahmet Köse’nin aday olmadığı kongrede Sırman, 135 delegeden 75’inin oyunu alırken, rakibi Erkan Erdem 57 oyda kaldı. 3 oy da geçersiz sayıldı.

Konuk Milletvekilleri ve parti yöneticileri yaptıkları konuşmalarda iktidarın politikalarını eleştirirken, birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, köklü tarihi ve demokrasiye olan inancıyla her zaman halkın yanında olduğunu belirten Tayfun Sırman ise konuşmasının ilerleyen bölümlerinde şunları kaydetti:

“Gün farklılıklarımızı ayrışma nedeni olarak değil, bir zenginlik olarak görmemiz gereken gündür. Gün dedikodudan, yalandan, iftiradan sıyrılma günüdür. Gün dostluk günüdür. Barış, sevgi ve dayanışma günüdür. Gün, CHP’yi iktidara taşıyacak yolda el ele, omuz omuza birlik olma, birliğimizi, dayanışmamızı güçlendirme günüdür. Gün, önce kendimizle, daha sonra toplumun katmanlarıyla barışma, onları anlama ve bir arada yaşama günüdür. Gün, kimseyi dışlamadan, yok saymadan, insan ve emek odaklı bir hayatı paylaşma günüdür. Önemli olan politikalarımızı, projelerimizi doğru ve anlaşılır şekilde ifade etmek, halkla bütünleşerek, onların sorunlarını çözecek tek parti olduğumuz konusunda güven verebilmektir. Bizler geçmişimizi onurlandıran, geleceğe umutla bakan bir siyasi hareketin mensuplarıyız. Partimiz, köklü tarihi ve demokrasiye olan inancıyla her zaman halkımızın yanında olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin aydınlık yüzü, demokrasinin, özgürlüklerin ve sosyal adaletin teminatıdır. Ancak unutmamalıyız ki, siyaset yalnızca parti içinde değil, toplumla etkileşimde bulunmakla gerçek anlamını kazanır. Bizler ilçemizin her bir köşesine ulaşmalı, vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemeli ve çözüm üretmek için gayret göstermeliyiz. Siyaset halkımızın yaşadığı sorunları anlamak, çözüm önerileri sunmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmektir. Bizler, ilçemizde yaşayan her bireyin sorunlarını dinleyecek, çözüm üretmek için çalışacak ve adil bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğiz. Partimize katıldığımız günden bu yana Cumhuriyet Halk Partisi’nin değer ve ilkeleriyle büyüdük. Bugün partimizin bu köklü geleneğini daha da ileri taşımak için buradayız. İlçe başkanlığı görevi sadece bir makam değil, aynı zamanda bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun bilinciyle partimizin temsilcisi olarak ilçemizdeki her bireyin sesi olmaya, haklarını savunmaya ve onların refahını artırmak için mücadele edeceğiz. Biz sizlere umut vaat ediyoruz. Kaybolmuş heyecanınızı geri getirmeyi vaat ediyoruz. Birlik ve beraberlik vaat ediyoruz. Yolumuz uzun ve zorlu. Ancak bu yolu yürümeye gücümüz ve irademiz var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ışığını ilçemizin en uzak köşesine dahi taşıyabilmesi için buradayım. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Sırman başkanlığındaki yönetim kurulu Hakan Akgün, Ziya Akkaya, Muzaffer Armağan, Ataner Bilgiç, Gamze Çelik, Emre Çevik, Mücella Derin, Deniz Dörtkardeş, Burcu Ecem Güzel, Kıvanç Horoz, Sinan Kaplan, Gülcan Öztürk, Serhat Özpiro ve Dilek Tamtekin’den oluştu.

Yönetim kurulu yedek üyeliğine şu isimler seçildi: Mehmet Başyiğit, Ahmet Hakan Bay, Kudret Ulu, Semih Şentürk, Erdoğan Beşdaş, Bahtışan Günebakan, Hamit Altıparmak, Mine Dörtkardeş, Uğur Tahir Sünnetçioğlu, Kamuran Sert, Enes Ak, Berkay Faruk Doğru, Nebahat Şişko, Eslı Ençok.

Fuat Ali Acar, Zeliha Aydoğdu, Deniz Dörtkardeş, Osman Özlü, Erdal Sünnetçioğlu, Hande Sırman, Nebahat Şişko, Hüseyin Zengin ve Yıldız Gökay ise il kongre delegesi oldular.

Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’ndeki genel kurula Milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Hasan Öztürk, CHP İl Başkanı Turgut Özkan,  Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Saadet Partisi İlçe Başkanı Adem Beyazıt, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Ümit Yılgın, İYİ Parti İlçe Başkanı Ercan Özel, delegeler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ