$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

AGSYD 30. GURUR YILI’NI TÜRK DÜNYASI İLE BİRLİKTE KUTLUYOR

AGSYD 30. GURUR YILI’NI TÜRK DÜNYASI İLE BİRLİKTE KUTLUYOR
  • 12.10.2022

Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği(AGSYD); 30.Kuruluş Yılı’nı, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu(TDGF) ile birlikte kutluyor. Üç gün sürecek etkinliklerde, Türk Dünyası 7. Belgesel Film Festivali’nde birinci gelen filmlerin gösterimlerinin yanı sıra konferans, sergiler ve şehir gezileri de olacak.
Anadolu basınından ve Türk Dünyası’ndan yoğun bir katılımın beklendiği etkinlikler, 13-16 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek. Nilüfer-Osmangazi ve Yıldırım Belediyeleri ile Mudanya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacak program boyunca konuklara Bursa’nın tarihi ve turistik özellikleri de tanıtılacak.
14 Ekim Cuma günü Saat 14.30’da Mudanya Üniversitesi’ndeki ‘Medya Konferansı’yla start alacak AGSYD ve TDGF’nin ortak etkinliği, Saat 17:00’de Nilüfer Konak Kültür Evi’ndeki ‘Eski Türk Filmleri Afişleri Sergisi’ ve ‘Özbekistan Motifleri Resim Sergisi’ ile devam edecek. Saat 17:30’da da Türk Dünyası 7. Belgesel Film Festivali Gösteriminin ilki yapılacak.
15 Ekim Cumartesi günü ise Osmangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde ‘Panorama 1326 Fetih Müzesi-Ulucami-Kapalı Çarşı-Tophane Gezileri ile başlayacak. Sümbüllü Bahçe’deki öğle yemeği sonrasındaki programlar da Yıldırım Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek.
Yıldırım Medresesi’ndeki etkinlikte önce, Saat 15:00’de ‘Eski Türk Filmleri Afişleri Sergisi ve ‘Özbekistan Motifleri Resim Sergisi’ gezilecek. Hemen sonrasında ise Türk Dünyası 7. Belgesel Film Festivali Gösterimi’nin ikincisi yapılacak. Saat 17:00’de Yeşil-Emir Sultan gezisinin ardından akşam yemeği için Hünkar Köşkü’ne geçilecek.
AGSYD ve TDGF’nin ortak etkinliği 16 Ekim günü misafirlerin uğurlanması ile sona erecek.
Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Bursa’da anlamlı bir etkinliğe daha imza atacaklarını belirterek, “30.Kuruluş Yılımızı Kutlama Etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek programımıza, Derneğimizin Kurucu Üyeleri başta olmak üzere Anadolu’dan ve Türk Dünyası’ndan meslektaşlarımız, yönetmenler, yapımcılar ve akademisyenler katılacak” dedi.
“Katkı ve desteklerini her zamanki gibi esirgemeyen Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım Belediyelerimiz ile Bursamız’ın yeni eğitim yuvası Mudanya Üniversitesi’ne Düzenleme Komitemiz adına çok teşekkür ediyoruz” diyen Erdoğan, “Bursa’nın Türk Dünyası Başkenti olması nedeniyle de büyük anlam ifade edeceğini düşündüğümüz etkinliğimiz için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Programımızın verimli geçeceğine inanıyor, Türk Dünyası’nda son yıllarda hızla gelişen birlik, beraberlik, dayanışma ve bütünleşme çabalarına katkı sağlamasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ