$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,63 / Satış: 34,77

Yenişehir Babasultan Camii ibadete açıldı

Yenişehir Babasultan Camii ibadete açıldı
  • 08.08.2022

Yenişehir Babasultan Camii, cuma namazının ardından düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, camilerin çok özel mekânlar olduğunu vurguladı. Aktaş şunları söyledi: “Bu milletimizin mayasında iman şuuru her zaman vardır. Camiler milletimiz için çok özeldir. Camiler aslında bizim günde 5 vakit bir araya geldiğimiz mekânlar değil. Din görevlilerimiz önemli ve özel insanlar. Onlardan bilgiler alıyor, aileye hayata dair tecrübeleri onlardan öğreniyoruz. Yenişehir, Osmanlının devletlikten önceki başkentidir. Maneviyatlı bir şehir Bursa, maneviyatlı bir ilçe Yenişehir. Bu güzel mekâna destek vermek nasip oldu. Mustafa Gerim Ağabeyimize, Belediye Başkanımıza Kaymakamımıza çok teşekkür ederim. Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ‘nun da katkısı olmuştu. Cami, bundan sonra bizim camimizdir. Bundan sonra da elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız. Bu millet yemez, içmez, gerekirse susuz kalır ama camilerini, Kuran kurslarını ve diğer dini müesseselerini imar eder. Kuran kurslarının sayılarını arttırmalıyız. Evlatlarımızı ve neslimizi Kuran’dan ve Kuran eğitiminden asla uzak tutmamamız lazım. İlla ilahiyatçı olacaklar diye bir kaide yok. Hamiyetperver milletimizin katkılarıyla destekleriyle oluyor bu hizmetler. Hayırlı olsun inşallah” dedi.

“DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın da şunları kaydetti: “1956 yılında 630 metrekare üzerine bir cami vardı. bin 450 metrekare üzerine bu camiyi yaptık. Bu vesileyle bu eserin inşasına üstlenen dernek yöneticilerine, destek ve yardımlarında bu hale gelmesine yardım eden Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza huzurlarınızda şükranlarımızı sunuyorum. Maddi ve manevi her yönüyle bizlere emanet edilen ilçemiz için canla başla çalışıyor ve bu yöndeki her çalışmaya destek veriyoruz. Allah camilerimizin eksikliğini bizlere göstermesin. İnşallah vatanımızın, milletimizin, bayrağımızın ve ezanımızın eksikliğini rabbim bizlere göstermesin. Namaz, dua, zikir ve ilmi çalışmalarıyla bu eseri inşa eden kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

Yenigün Mahalle Muhtarı Basri Acar ile Cami Dernek Başkanı Mustafa Gerim, yapım çalışmaları boyunca maddi ve manevi desteklerini esirgemeyenlere teşekkür ettiler.

Muhtar Acar, “Cami nefes aldığımız dost bir evdir. Cami omuzlarımızın birbirine değdiği ibadet ettiğimiz birlik yuvasıdır. Bu camimizin yapımında Allah bana da hizmet etmeyi nasip etti çok şükür” dedi.

Gerim de şunları söyledi: “4 yılda siz değerli hayırsever vatandaşların destekleriyle camimizi tamamladık. Büyükşehir ve Yenişehir Belediyesi’ne ve başkanlarına ayrı ayrı teşekkür ederim. Emeği geçen Yenişehir ve diğer şehirlerdeki hayırseverlere teşekkür ederim.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ