$ DOLAR → Alış: 32,22 / Satış: 32,35
€ EURO → Alış: 35,11 / Satış: 35,25

‘Ruhun ve Aşkın Dansı’ Bursa’da

‘Ruhun ve Aşkın Dansı’ Bursa’da
  • 29.06.2022

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 60’ıncısı düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali, UNESCO’nun somut olmayan kültürel miras listesinde yer alan Özbekistan’ın Harezm yöresine özgü geleneksel “Lazgi” dansı ile renklendi.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle, Atış Şirketler Grubu ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve birbirinden ünlü sanatçıları Bursalı hayranlarıyla buluşturan festivalde, bu yıl bir ilk daha yaşandı. Özbekistan’ın Harezm yöresine özgü geleneksel “Lazgi” dansı, Uluslararası Bursa Festivali’nde ilk kez Bursalı sanatseverlerin karşısına çıktı. 2019 yılında UNESCO somut olmayan kültürel miras listesine dahil edilen Lazgi dansı, Alisher Navoi Devlet Akademik Bolşoy Tiyatrosu’nun bale topluluğu tarafından, Atatürk Kongre Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda muhteşem bir koreografiyle sahnelendi. 50 dansçının geleneksel ve modern kostümleri harmanlayarak ışıltılı bir sahne dekoruyla sahneledikleri gösteri, ilgiyle izlendi.

Konserin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik ile BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Etkeser, gösteri nedeniyle Alisher Navoi Devlet Akademik Bolşoy Tiyatrosu’nun bale topluluğu adına Dilnoza Artikova’ya festival özel plaketini sundu. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Bursa’nın böylesine görkemli bir gösteriye ve Özbekistan ekibine ev sahipliği yapmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Çelik, bu akşamki gösteriyi kaçıranların 29 Haziran’da yapılacak ikinci gösteriyi mutlaka izlemelerini tavsiye etti.

Alisher Navoi Devlet Akademik Bolşoy Tiyatrosu’nun bale topluluğu adına konuşan Dilnoza Artikova ise Bursa’yı çok beğendiklerini ve tekrar gelmek istediklerini söyledi. Lazgi’yi, ‘bütün yöresel dansları, şarkıları gösteren, aşkı ve ruhu gözler önüne seren bir kadın olarak’ tarif eden Dilnoza Artikova, bu yüzden gösterinin adının “Ruhun ve Aşkın Dansı” olduğunu kaydetti. Bu gösteriyi muhteşem folklor ve müziklere sahip Türkiye’de sergilemekten duydukları mutluluğu dile getiren Artikova, yeşiline, tarihine ve kebabına hayran kaldıkları Bursa’ya en kısa zamanda yeniden gelmek istediklerini sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ