$ DOLAR → Alış: 32,22 / Satış: 32,35
€ EURO → Alış: 35,11 / Satış: 35,25

Dünyaca ünlü mozarella peyniri Yenişehir’de üretiliyor

Dünyaca ünlü mozarella peyniri Yenişehir’de üretiliyor
  • 02.06.2022

 

Dünyaca ünlü İtalyan mozzarella peynirine Bursa’dan rakip çıktı. Özel tesislerde üretilen katkısız doğal olarak üretilen mozzarella peynirleri Türkiye ve Dünya sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasına girmeyi başardı.

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde Aliba markası ile üretilen özel peynirler mozzarella Burrata ürünleri İtalyanlara rakip oldu.

Aliba Şirketi Genel Müdürü Şefik Yiğit, “ İtalya’dan özenle seçtiğimiz mandaları Bursa’mıza getirdik. Yenişehir’de kurduğumuz doğal çiftlik ortamlarında yetiştirdiğimiz manda, inek ve keçilerden elde ettiğimiz sütlerden 50’ye yakın özel peynir çeşidi üretiyoruz. İtalya’nın en iyi peynir ustalarını Türkiye’ye getirerek mozzerella peyniri ürettik. Doğal ortamlarda beslenen hayvanlardan ürettiğimiz sütlerden ürettiğimiz peynirlerin onay sürecinden sonra Aliba markası ile müşterilerimizin hizmetine sunduk. Şuanda Türkiye ve birçok Avrupa ülkesinin mozzarella peynirleri Bursa’da gidiyor” diye konuştu.

Genel Müdür Yiğit, “ Yine çiftliğimizde İtalyancada tereyağı anlamına gelen burro kelimesinden türeyen Burrata peyniri, lezzetiyle tüm dünyada adını duyuran bir taze peynir çeşididir. Bizler bunu da üretiyoruz. Bunun yanı sıra Koyun ve inek sütünden üretilen kaşar peynirlerimiz dünya sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasına girdi. Yenişehir Havaalanı yolu üzerinde açtığımız sosyal tesislerimize ülkemizin bir yerinden mozzarella, burrata ve diğer peynir çeşitlerini tatmaya gelen misafirlerimiz var. Bursa’mızın tanıtımını ülkemizde ve dünya’da yapmak bizleri mutlu ediyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ