$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

YENİŞEHİR KİTAP FUARI’NIN ARDINDAN

YENİŞEHİR KİTAP FUARI’NIN ARDINDAN
  • 28.01.2022

Tarih Araştırmacısı, Yazar Nurettin Baydur Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarını değerlendirdi.

“KÜLTÜREL HAYAT HAREKETLENDİ”

Ocak ayı başındaki kitap fuarına ilginin yoğun olduğuna dikkat çeken Baydur, bu etkinliğin ilçenin kültürel hayatına önemli bir soluk olduğunu belirtti. İlçeli yazarların yanı sıra ilçe dışından gelen konuk yazarların da fuarda stant açtıklarını ve hem kitaplarını hem kendilerini tanıttıklarını anlatan Baydur, fuara emeği geçenlere teşekkür etti. Baydur, sonraki kitap fuarlarının daha geniş kapsamlı yapılması gerektiğine işaret etti.

“İLGİDEN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Fuarda gösterilen yakınlığın kendilerini ilgi fakiri olmaktan kurtardığını dile getiren Baydur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fuarın konukları “Bir Korumanın Anıları” ve “İlk Başkentlerimiz-Yenişehir ve Bursa” adlı kitaplarımı almak, birlikte fotoğraf çektirmek üzere adeta sıraya girdiler. Bütün okuyucu ve kitap dostlarına

fuara gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

“YAĞMUR MELEĞİ OKURLA BULUŞTU”

Yenişehirli yazarlardan Gürhan Adana’nın yeni romanı Yağmur Meleği’ni okurlarına imzaladığı ifade eden Baydur, “Gürhan Adana romanlarında kahramanlarını genelde sıradan insanlardan seçer. Üslubu da yalındır. Okuyucuyu yoracak süslü cümlelerden ve betimlemelerden kaçınır. Bu yalın üslubu, hatasız kullandığı Türkçesi ve akıcı ifadeler kullanarak kurduğu cümleler sayesinde okuyucu ile bütünleşir” dedi.

Yenişehir Belediyesi 3. Kitap Fuarı’ndaki izlenimlerini aktaran Yerel Tarih Araştırmacısı Yazar Nurettin Baydur, fuara olan ilgiye dikkat çekti. Baydur fuar izlenimlerini şöyle anlattı:

“2022 yılı Yenişehir için oldukça hareketli başladı. Ocak ayı başlarında düzenlenen Yenişehir Kitap Fuarı’na ilgi yoğundu. Kitaplarını sergilemek üzere Yenişehir dışından gelen çok sayıda şair ve yazar Yenişehir’e gelmişti. Bu şair ve yazarların yanında Yenişehirli genç şair ve yazarların sayısı da az değildi. Bu Yenişehirli şair ve yazarlar fuarın başlamasına bir gü

n kala tanışma toplantısı düzenlemişlerdi. Davet edilmeme rağmen rahatsızlığım nedeniyle bu toplantıya katılamadım. Bundan dolayı geleceğin “Ali Bilgiç’lerini, Gürhan Adana’larını yakından tanıma fırsatını maalesef kaçırdım. Yüksek tansiyon illetinden dolayı ayakta veya oturarak uzun süre kalamıyordum. Bu durumum göz önüne alınarak kısa süreliğine fuara getirilmiştim. Bu kısa süre esnasında az önce örnek gösterdim gazeteci-yazar kardeşim Gürhan Adana ile gazeteci kardeşim Harun Sak’ın ayaküstü sohbetlerine tanık oldum. Harun’a, hal hatır sorduğumda:

– Gördüğün gibi, Yenişehir’imizin Yaşar Kemal’i ile birlikte ayak üstü laflıyoruz” dedi. Bunu söylerken bir taraftan da gözleriyle Gürhan Adana’yı işaret ediyorud.

Harun Sak’ın yaptığı yakıştırma, Gürhan Adana’ya çok uygun düşmüştü. Gürhan Adana’nın şimdiye kadar 6 kitabı yayımlanmıştı. 7’nci kitabı olan “Yağmur Meleği” romanını okuyucularına imzalıyordu. Henüz oldukça gençti Gürhan Adana. Yakın zamanlarda kitaplıklardaki raflar Gürhan Adana’nın romanlarıyla dolabilir.

Kendilerini daha fazla meşgul etmemek için yanlarından ayrılırken, Gürhan Adana’nın adıma imzaladığı kitabını büyük bir onurla aldım, teşekkür ederek yanlarından ayrıldım.

Yakaladığım ilk fırsatta kitabı gözden geçirirken dalmış, gitmişim. Kısaca göz atmak niyetiyle başladığım romanın 29’uncu sahifesine gelmiştim bile…

Gürhan Adana romanlarının kahramanlarını genelde sıradan kişiler arasından seçer. Üslubu da yalındır. Okuyucuyu yoracak süslü cümleler ve betimlemelerden kaçınır. Bu yalın üslubu ve hatasız kullandığı Türkçesi ve akıcı ifadeler kullanarak kurduğu cümleler sayesinde okuyucusu ile bütünleşir ve anlatılan olayları adeta okuyucu ile birlikte yaşar…

Son romanının konusu mu? Benden bu kadar! Bundan sonrasını Gürhan Adana’nın usta kalemine bırakalım…

Gürhan’dan onun son kitabından bahsederken dalmış, gitmişiz. Güya biz de buraya kendi kitaplarımızın imza kampanyası için gelmiştik!..

Gelecek vaat eden genç edebiyatçıların ve Gürhan Adana gibi ustanın kitapları arasında ilgi yakalayabileceğimi pek ummuyordum. Fakat Yenişehir’in kitapseverleri gösterdikleri yoğun ilgi ile beni ilgi fakiri olmaktan kurtardılar. “Bir Korumanın Anıları” ve “İlk Başkentlerimiz-Yenişehir ve Bursa” adlı kitaplarımı almak, birlikte görüntü çekmek üzere adeta sıraya girdiler.

Bütün okuyucu ve dostlarıma gösterdikleri yoğun ilgi için çok teşekkür ederim.”

 

 

 

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ