$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,68 / Satış: 34,82

Türkiye’nin meşhur tatlısı dünyayı mutlu ediyor

Türkiye’nin meşhur tatlısı dünyayı mutlu ediyor
  • 28.11.2021

Tüm dünya tarafından herkesin beğendiği ve insanlara mutluluk hormonu salgılayan baklavanın sağlık açısından da birçok faydası bulunuyor.

Türkiye’nin meşhur baklavasının ünü tüm dünya’ya yayılırken uzmanlar baklava alırken nelere dikkat edileceğini açıkladı.

Baklavanın önde gelen firmalarından Anteplioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldız, “Bildiğiniz üzere insan vücudunun şeker ihtiyacı var, baklava bu konuda insanların tatlı ihtiyacını karşılayabilecek en kaliteli, en sağlıklı tatlı diyebiliriz. İnsanlara mutluluk veriyor. Çünkü içerisinde doğal ürünler kullanıyoruz, pancar şekeri ve yağ açısından en kaliteli yağ olan tereyağını kullanıyoruz. Kaliteli baklava özellikle tereyağı ve fıstığının kalitesinden olmalıdır ve hamuru el açması olmalıdır. Usta ellerden çıkan baklavanın kalitesi bir numara olur. Baklava alırken vatandaşlarımız tazelik açısından şekeri şekerlenmemiş, rengi parlak duran baklavaları tercih etmelidir. Dolayısıyla taze baklava bu şekilde tespit edilebilir ” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ