$ DOLAR → Alış: 32,49 / Satış: 32,62
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

“CUMHURİYET EŞSİZ BİR DESTANDIR”

“CUMHURİYET EŞSİZ  BİR DESTANDIR”
  • 31.10.2021

Cumhuriyet’in Kuruluşunun 98’inci Yıldönümü Yenişehir’de de düzenlenen törenlerle kutlandı. Önce Kaymakam Rahmi Köse, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Ardından Kaymakam Köse, Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, Belediye Başkanı Davut Aydın, Cumhuriyet Savcısı Seyda Korkmaz ve daire amirleriyle siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Atatürk Anıtı önündeki tören alanına geçtiler.Törene katılanların ve halkın bayramı kutlanmasından sonra İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte şanlı bayrağımız göndere çekildi. İlçe Kaymakamı Rahmi Köse günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Köse, “Varoluş mücadelesinin zaferle sonuçlanması, insanlık tarihindeki en büyük zihniyet ve hukuk devrimlerinden birinin gerçekleştirilmesini mümkün kılmış, ülkeyi yönetme hakkı ve yetkisi hanedandan millete geçmiş, kişiyi tebaalıktan çıkarmış, vatandaş yapmıştır” dedi.

Cumhuriyetin Kuruluşunun 98’inci Yıldönümü Yenişehir’de de düzenlenen törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı önündeki tören alanında şiirler okundu, yarımalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Folklor gösterisi ve ödül töreninden sonra mehter takımının gösterisi izlendi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yenişehir kaymakamı Rahmi Köse yaptı. Köse konuşmasında şunları kaydetti: “Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 98’inci Yıldönümü münasebetiyle bir araya geldiğimiz bu anlamlı günde sizlerle beraber aynı heyecanı, aynı coşkuyu, aynı duyguyu paylaşmaktayım. Türkiye Cumhuriyeti 20. yüzyılın geniş kapsamlı birçok devrimsel atılımların içinde tek başarılı olanıdır. Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen Türk devrimi ve onun ürünü olan Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerine kurulduğu ilkeler tümüyle bir uygarlık projesi oluşturacak değerdedir. Barışçıdır, özgürlükçüdür, bilimsel düşünceyle dayalıdır. Bugün, bizi yeniden bölgenin en güçlü devleti haline getiren Cumhuriyet, her şeyden önce doğulu batılı, kuzeyli güneyli, genç yaşlı, kadın erkek, Türk ulusal Kurtuluş savaşçılarının kahramanlıklarıyla yaratılan eşsiz bir destandır. Bu büyük varoluş mücadelesinin zaferle sonuçlanması, insanlık tarihindeki en büyük zihniyet ve hukuk devrimlerinden birinin gerçekleştirilmesini mümkün kılmış, ülkeyi yönetme hakkı ve yetkisi hanedandan millete geçmiş, kişiyi tebaalıktan çıkarmış, vatandaş yapmıştır. Büyük bir devrim ve topyekun bir değişim olan Cumhuriyet, bir destandır ve süreklidir ve bu destan milletin eseridir. Bu düşüncelerle Cumhuriyet Bayramınızı bir kez daha kutluyor, laik ve demokratik Cumhuriyete sahip olmanın onurunu bize yaşatan devletimizin kurucusu büyük asker büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını ve canlarını vermekten çekinmeyen binlerce isimsiz kahraman Mehmetçiğimizi saygı, minnet ve gönül borcuyla anıyor, varını yoğunu ortaya koyarak bu vatana sahip çıkan yüce Türk milletine saygılarımı sunuyorum” dedi. Kutlama programının ilerleyen bölümlerinde şiirler okundu, yarımalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Folklor gösterisi ve ödül töreninden sonra mehter takımının gösterisi izlendi.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ