$ DOLAR → Alış: 32,14 / Satış: 32,27
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

SIRMAN: BELEDİYE MECLİSİ’NİN TAŞINMAZ MAL SATIŞ KARARI İPTAL EDİLMELİDİR

SIRMAN: BELEDİYE MECLİSİ’NİN TAŞINMAZ MAL SATIŞ KARARI İPTAL EDİLMELİDİR
  • 09.02.2021

CHP Yenişehir ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri Belediye Meclis Üyesi Tayfun Sırman, ilçe belediyesinin taşınmaz mal satışı için aldığı yetkiyle ilgili açıklama yaptı.

Yenişehir Belediyesi’nin taşınmaz mal satışı ile ilgili kararının son günlerde ilçenin gündemine geldiğini belirten Sırman,  “Her belediye meclis toplantısından en az 3 gün önce toplantıya ait gündem maddeleri belediye meclis üyelerine verilmektedir. 4 Ocak günü yapılan meclis toplantısından önce de gündem maddeleri tüm meclis üyeleri gibi tarafıma da ulaşmıştır. Ancak,  ‘Taşınmaz mal satışı’ maddesine hangi arazilerin konu olduğu, kaç adet arazinin satılmak istendiği; ada ve parseli,  metrekaresi, cinsi, mevkii, hisse oranı gibi bilgiler gündeme ait eklerde tarafımıza ulaştırılmamıştır. Yalnızca, toplantıdan bir gün önce Belediye Başkanı Davut Aydın tarafından Cumhuriyet Halk Partisi grubuna verilen sözlü bilgide, toplulaştırma sonrası birçok artık parselin oluştuğu, bu parselleri satın almak isteyen 27 çiftçinin dilekçe verdiği ve bazılarının da kendilerine yakın olan parselleri satın almak istediğini ifade etmiştir” dedi.

4 Ocak günü, toplantının, başladığı dakikadan son dakikasına kadar da böyle bir listenin ne sözlü olarak okunduğunu ne de toplantı sırasında meclis üyelerine verildiğini anlatan Sırman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Satılması için yetki istenen arazilerin miktarı, yüzölçümü, ada ve parsel gibi bilgilerini istediğimizde Belediye Başkanı Davut Aydın, kadastro çalışmalarının devam ettiğini, bu nedenle ada ve parsel bilgilerinin belirlenemediğini söylemiş ve söz konusu arazilerin sayısı ve özellikleri hakkında yine bir bilgi vermemiştir. Aydın, tarihe toprak satan bir Belediye Başkanı olarak geçmek istemediğini belirtmiştir. Aydın’ın sözüne güvenerek küçük çaplı artık parsellerin satışı için Yenişehir Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle yetki verilmiştir. Belediye Meclis Toplantısından yaklaşık bir ay sonra, yani Şubat ayı meclis toplantısından önce tarafımıza ulaşan Ocak ayı meclis toplantısına ait karar tutanaklarında 555 parça, yaklaşık 3 bin 500 dönümlük taşınmazın satışının oylanmış gibi gösterildiğini gördük. Tekrar ediyorum, Ocak ayı meclis toplantısında ne böyle bir liste okunmuş ne de toplantı sırasında veya öncesinde satış yetkisi istenen arazilerle ilgili bir liste tarafımıza verilmiştir. Satış için yetki istenen arazi sayısının 555 parça olduğu bilgisi toplantıda gündeme gelmemiştir. Bu yönde bir oylama yapılmamıştır. Meclis üyeleri sanki 555 parça arazinin satışı için yetki vermiş gibi zan altında bırakılmaktadır. Toplantıya ait görüntü ve ses kayıtları derhal paylaşılmalı, satış kararı ise derhal iptal edilmelidir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ