$ DOLAR → Alış: 32,49 / Satış: 32,62
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

YENİŞEHİRLİ YAZAR REYHAN ÇİZERKAL’IN 2’NCİ KİTABI ÇIKTI

YENİŞEHİRLİ YAZAR REYHAN ÇİZERKAL’IN 2’NCİ KİTABI ÇIKTI
  • 22.01.2021

“Kuş Ölür Sen Uçuşu Hatırla ” adlı ilk kitabıyla geniş bir okur kitlesinin beğenisini kazanan Yenişehirli yazar Reyhan Çizerkal’ın geçen hafta çıkan 2’nci Kitabı “MAYA” okurlarıyla buluştu.

Yenişehirli yazar Reyhan Çizerkal’ın roman türündeki 2’nci kitabı MAYA, Cinius Yayınlarından çıktı. 430 sayfadan oluşan kitabı, aralarında Sözcü Kitabevi, Oda Kitap, Kırmızı Kedi, D&R, Eganba, Kitap Store, Nobel Kitap, Kitap Yurdu, Idefix gibi çok sayıda kitabevi ile internet sitesinden temin etmek mümkün.

Reyhan Çizerkal, öğretmen yazarlarımızdandır. Yenişehir Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümünü bitirdi. Çeşitli liselerde öğretmenlik yaptıktan sonra emekli oldu. Reyhan Çizerkal’ın ilk yapıtı, “Kuş Ölür Sen Uçuşu Hatırla” adlı deneme kitabıdır. Başucu niteliğinde olan bu yapıt, okuyucu tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmış ve ilk baskısı kısa sürede tükenmiştir.

Yazar, ikinci kitabı olan MAYA ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Masumiyetin, dürüstlüğün, vefanın, dostluğun, merhametin, çağdaş yaşam için direnenlerin, ama en çok da sevginin romanıdır” diyor.

MAYA ile ilgili birkaç not:

Romanın başkahramanlarından olan Maya, görenleri hayran bırakacak bir güzelliğin tüm parıltılarını taşıyan bir genç kızdır. Maya öyle masum, öyle sevecen, öyle zeki, öyle yaratıcı ve hoşgörülüdür ki, eğer akıl sağlığınızı yitirmediyseniz onu incitmeyi göze alamazsınız.

Yazarın dili kıvrak, canlı ve akıcı yazınsal süslemeler pek az, abartılı betimlemeler yok. Yazar, fiziksel tanımlara takılıp kalmıyor, ana düşünceyi desteklemeyen ayrıntılara girmemiş. Bu romanda, en büyük sanat olan insan ve insan yüreği yalın, sürükleyici, tutarlı, ağırbaşlı ve hayranlık uyandırıcı bir ustalıkla tanıtılmış.

Yazar ne kadar gerçekse kahramanları da o kadar gerçek. Romanın kahramanları sadece beyinleriyle değil tüm bedenleriyle, duygularıyla, tutkularıyla ve insanı en iyi yansıtan gözleriyle düşünüyorlar.

Reyhan Çizerkal’ın Maya’sını okurken daha ilk sayfalarda olayların içine gireceksiniz. Yazar, sizi bulunduğunuz mekândan alıp kahramanlarının arasına katacak.

Reyhan Çizerkal kimdir?

Emekli öğretmen Tahsin Bölüm’ün kızı olan Reyhan Çizerkal, Bursa Yenişehir’de dünyaya geldi. Çok özlediği, bir türlü kopamadığı çocukluğu ile gençliğini, Kurtuluş Mahallesi’nde yaşadı.

İlkokulu Aydoğdubey İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini Yenişehir Lisesi’nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nü bitirdi.

Bursa Atatürk Lisesi’nde 15 yıl, Cumhuriyet Lisesi’nde 5 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekliye ayrıldı.

Bursa’da sosyal ve dayanışma derneklerinde çalışarak birçok gence nefes olan yazar Çizerkal, evli ve iki çocuk annesidir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ