$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,63 / Satış: 34,77

YENİŞEHİR’İN KÖYLERİNİN TALEPLERİ BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NİN GÜNDEMİNDE  

YENİŞEHİR’İN KÖYLERİNİN TALEPLERİ BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NİN GÜNDEMİNDE  
  • 14.01.2021

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında Yenişehir’in bazı köylerindeki yatırım projeleri gündeme geldi. CHP Yenişehir ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Tayfun Sırman, Kozdere Mahallesi’ndeki, Tarımsal Sulama ve Mebran Sulama Projesi’ne değindi. Sırman, “2014 yılında etüt çalışmasının tamamlandığı bölgede 2019 yılında proje çalışması bitirilmiş. Projeyle ilgili ihalenin yapılmasının beklendiğini öğrendik. Son durumu nedir acaba? Ayrıca ilçe terminalinin zemininde yağışlı günlerde su birikiyor. Su giderlerinin tamamlanması ve zeminine de asfalt yapılması talepleri var. Bir diğer konuysa Eğerce Köyü’nde sizden önce başlatılmış düğün salonu projesi bulunuyor. Bu çalışmanın son durumu nedir acaba? Terziler Köyü’ndeki içme suyu çalışmalarıyla ilgili bilgi verir misiniz? Bu arada, Kıblepınar Şehitliği’nin çevresindeki düzenleme için gerekli çalışmaları yapan Yenişehir Belediyemize de teşekkür ediyoruz.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “Buralar da Bursa’ya bağlı, bunlar da Bursa’nın köyleri. Sulama göletlerinin masraflarını da Allah’a hamdolsun Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapıyoruz. Genel Müdürümüzden bu soruların cevaplarını duymak istiyorum. İlgili bürokrat arkadaşlarımız cevaplandırırsa sevinirim.”

Başkan Aktaş, BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç’e söz vererek, içme suyu çalışmaları konusunda bilgi vermesini istedi. BUSKİ Genel Müdürü Gülenç çalışmalarla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Yenişehir Kozdere göleti, 4,5-5 milyon mertebesinde bir gölet. Şu an Yenişehir’in Osmaniye Köyü’nde çalışma yapıyoruz. Her köyden tüm talepleri elbette alıyoruz. Terziler’deki içme suyu konusuna gelince, Terziler’le birlikte Aydoğdu’da da çalışıyoruz. Aydoğdu’da çalışmalar bitti, test çalışmalarını yarın yapıyoruz, yani suyu veriyoruz. Terziler’de ise 1 kilometrelik imalat yaptık. Mevsim koşulları nedeniyle ara verdik, çalışmalarımız Terziler’de de devam edecek.”

BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar şunları kaydetti: “Arkadaşları ilçe terminaline yönlendirdik, acil tedbir alacağız. Zemin asfalt kaplanacak. Ulaşım Dairesi’yle bu çalışmayı planlayacağız.”

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ