$ DOLAR → Alış: 32,38 / Satış: 32,51
€ EURO → Alış: 34,40 / Satış: 34,54

AK PARTİ’DEN AYASOFYA AÇIKLAMASI

AK PARTİ’DEN AYASOFYA AÇIKLAMASI
  • 17.07.2020

AK Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı, Ayasofya’nın ibadete açılması nedeniyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Cuma Namazı’nın ardından Çınarlı Camii’nin önünde bulunan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda AK Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu’nun yaptığı açıklamaya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Gökhan Yıldız, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Türkyılmaz, Belediye Başkanı Davut Aydın, MHP İlçe Başkanı Arif Eren, AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kılınan Cuma Namazı’nın ardından AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu şu açıklamayı yaptı:

‘Kıymetli hemşehrilerim, değerli Yenişehirliler.

Bu mübarek günde burada 86 yıllık hasretimiz, İstanbul’umuzun kılıç hakkı, fethin sembolü Ayasofyamızın tekrar ibadete açılması münasebetiyle toplanmış bulunmaktayız.

Malumunuz üzere nice tarihi camilerimiz gibi Ayasofyamızda ata yadigarı miraslarımızdan en nadidesi ve en kıymetlisi 1934 yılında bakanlar kurulu tarafından alınan karar ile müzeye çevrilmiştir. Bu karar tarihimize, zaferlerimize, atalarımıza en büyük ihanet, Müslümanların kalbinde ise en büyük yaradır. Ayasofya ne sadece alelade bir cami ne de benzerleri gibi tarihi bir yapıdır. Ayasofya Peygamberimizin müjdelediği fethin sembolü, Peygamber övgüsüne mazhar olmuş komutan Fatih Sultan Mehmet Han’ın kılıç hakkı ve tekrar ibadete açılması bile Müslüman düşmanlarını ayağa kaldıracak kadar önemli bir mirastır. Cumhurbaşkanımız Sn; Recep Tayyip ERDOĞAN’ın da dediği gibi “Ayasofyanın dirilişi, mescidi aksanın özgürlüğe kavuşmasının habercisidir”

Bugün burada hep birlikte Ayasofyamızın tekrar ibadete açılışının sevincini yaşatan, başta Cumhurbaşkanımız Sn; Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere vesile olanlardan Cenab-ı Allah razı olsun.

Ayasofyamıza abdest ile yeniden ayak basmamızı nasip eden Yüce Rabbimize şükürler olsun’.

 

 

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ