$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA DEMOKRASİ VE MİLİ BİRLİK GÜNÜ

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA DEMOKRASİ VE MİLİ BİRLİK GÜNÜ
  • 16.07.2020

Yenişehir Kaymakamlığı ve Yenişehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı, Çınarlı Camii önünde bulunan Demokrasi Meydanında gerçekleşti.

Programa Yenişehir Kaymakamı Suat SEYİTOĞLU, Yenişehir Garnizon Komutanı Kadri BAHTİYAR, Belediye Başkanı Davut AYDIN, MHP İlçe Başkanı Arif EREN ve ilçe yönetimi, AK Parti İlçe Başkanı Fikret HATİPOĞLU ve ilçe yönetimi, ilçe protokolü, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Saat 21.00′ da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın televizyonlarda canlı olarak yayınlanan konuşmasının dinlenmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile program başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Yenişehir Belediye Başkanı Davut AYDIN, konuşmasına şu sözlerle başladı;

“Aziz Türk Milletinin ülkesi, bayrağı, inançları, geleceği, geçmişine olan bağlılığı ve tüm değerleri için mücadelede sınır tanımadığını, imkânsızlıkların mümkün olabileceğini bir kez daha gösterdiği 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü programımıza teşriflerinizden dolayı sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Bu anlamlı günde konuşmama başlarken; mücadele ruhunu, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeyi, yoklukların içinden çıkarak zafer kazanmayı bizlere öğreten Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Demokrasi mücadelesinin eşsiz bir örneğini vererek hayatlarını kaybeden 15 Temmuz Şehitlerimizi, cennet vatanımızın bekası uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimizi de saygıyla selamlıyorum. Tarih kitaplarından, öğretmenlerimizden, toplumumuzun en kıymetlileri büyüklerimizden, gazilerimizden Çanakkale Zaferi ruhunu okuyarak, dinleyerek büyüyen Milletimizin kahraman evlatları, 15 Temmuz gecesi dış güçlerin oyuncağı olmuş vatan haini FETÖ teröristlerine büyük bir şok yaşattılar. O gece uçaklara, tanklara, tüfeklere karşı darbe girişimini bertaraf etmek için vücutlarını siper eden Aziz Milletimizin vatansever evlatları ihanet edenleri ve onların gözü dönmüş sahiplerini büyük bir hüsrana uğrattılar. Bu kahramanlar içinde öyle biri vardı ki gözü vatanından, bayrağından, ülkesinin istiklalinden başka bir şeyi görmüyordu. 15 Temmuz darbe girişimini önlemede kilit adımı atarak hainlerin planlarını yerle bir eden yiğit asker, kahraman şehidimiz Astsubay Ömer HALİSDEMİR’dir. Tarihin dilinden düşmez bu destan, Nehirler gazidir, dağlar kahraman, Her taşı bir yakut olan bu vatan, Can verme sırrına erenlerindir…

Değerli Hemşerilerim,

Ülkemize, demokrasi kültürümüze, tüm değerlerimize alçakça yapılan bu ihanet girişimini bir kez daha lanetlerken, Yüce Rabbim bir daha 15 Temmuz gecesi gibi bir ihaneti Milletimize yaşatmasın. Bu duygularla 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Gününde tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, şehitlerimizin ve gazilerimizin ülkemiz için yaptığı kahramanca mücadeleyi bu Aziz Millet asla unutmayacaktır diyor, sizleri, hürmetle selamlıyorum.

Ne Mutlu Türküm Diyene.”

Konuşmasının sonunda Türk Bayrağını açan Belediye Başkanı Davut AYDIN vatandaşlardan yoğun alkış aldı. İlçe Garnizon Komutanı ve İlçe Kaymakamının da yaptığı konuşmaları takiben 15 Temmuz darbe girişimi gecesini anlatan videolar eşliğinde şiirler okundu.

Programda son olarak Yenişehir Belediyesi tarafından vatandaşlara maske ve dezenfektan dağıtımı yapıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ