$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

KAHRAMAN: EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2 BİN 500 TL OLMALIDIR

KAHRAMAN: EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2 BİN 500 TL OLMALIDIR
  • 25.06.2020

Tüm Emekliler Sendikası Yenişehir Temsilciliği tarafından düzenlenen basın açıklamasında, mart ayında başlayan koronavirüs salgınının toplumsal yaşamda önemli değişikliklere neden olduğu belirtildi. Açıklamada, bu salgında olumsuz etkilenen kesimlerin başında emekliler geldiği vurgulandı.

Yenişehir Atatürk Anıtı önündeki basın açıklamasında Sendika Yenişehir Temsilcisi Necip Kahraman, temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zammın dertlerine çare olamayacağını öne sürdü.

8 milyon civarında emeklinin maaşı 2 bin TL’nin altında kaldığını söyleyen Kahraman, bu maaşın asgari ücretin çok altında kaldığına işaret etti. .

Tüm Emekliler Sendikası’nın bu yaklaşımlarına karşı hak ve taleplerini dile getirmekte ısrarcı olduğunu dile getiren Kahraman, “Temmuz ayında maaşlarımıza yapılacak olan yüzdelik zammın derdimize çare olmayacağını, zaten temel ihtiyaç maddelerine yılbaşından bu yana yapılan ve neredeyse yüzde 50 oranını bulan zamlarla bu yüzdelik zammın çoktan geri alındığını biliyoruz. Krizin ve olumsuzlukların sebebi emekliler değildir. Sonucunu da emekliler çekemez. Emeklilerin yüzdelik zamlara değil, insanca yaşayacak ücrete ihtiyacı vardır” dedi.

En düşük emekli maaşının 2 bin 500 TL düzeyinde olması gerektiğini anlatan Kahraman, yılda 2 kere verilen ikramiyelerin 4’e çıkarılmasını ve bu ikramiye tutarlarının 2 bin TL olarak belirlenmesi gerektiğini belirtti. Sağlık hizmeti alırken yapılan kesinti ve katkı payları kaldırılmasını isteyen Kahraman, “Sağlık hizmetleri tamamen ücretsiz ve kamu denetiminde olmalıdır. Emekliler için mart ayından geçerli olmak üzere 6 ay süresince her ay için 2 bin  TL salgın desteği yapılmalıdır. İkinci bir işte çalışmak zorunda kalan emeklilerin hak kayıpları devlet tarafından karşılanmalıdır. Elektrik, su, doğalgaz, ulaşım ve temel gıda maddeleri emekliler için yüzde 50 indirimli olmalıdır. Aradaki fark sosyal devlet olmanın bir gereği olarak devlet tarafından karşılanmalıdır” dedi.

Basın açıklamasına CHP İlçe Başkanı Ahmet Köse, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sendika üyeleri katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ