$ DOLAR → Alış: 32,44 / Satış: 32,57
€ EURO → Alış: 34,50 / Satış: 34,64

CHP’Lİ KÖSE’DEN DSİ’YE ELEŞTİRİ

CHP’Lİ KÖSE’DEN DSİ’YE ELEŞTİRİ
  • 23.06.2020

Önceki günkü aşırı yağışlardan olumsuz etkilenen tarım arazilerinde inceleme yapan CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse, DSİ’nin gerekli önlemleri almadığını öne sürdü. Köprühisar Köyü’nden ardından da Marmaracık Köyü’ne geçen Köse, “Milletvekilimiz Yüksel Özkan ve CHP Yenişehir İlçe Yönetimi olarak birlikte yaptığımız inceleme ve ziyaretlerde gördüklerimiz karşısında hem şaşırdık hem de çok üzüldük. Ovada bulunan ekili alanların tamamı sular altındaydı. Buğday ve ayçiçekleri yer yer 80 santimetre  derinliği olan suyun içindeydi. Buradaki ürünün tamamı köylünün bir yıllık emeği, umudu yok olmuştur” dedi.

Marmaracık’ta daha önceki yıllarda da sel baskınları olduğu için drenaj kanalları açıldığını hatırlatan Köse, “2 yıl önce aynı bölgede yine sel baskını  olmuş. Dün de gördük ki DSİ yetkilileri geçmişten ders çıkarmamışlar” diye konuştu.

Burcun Köyü’nde de bazı evleri su bastığını söyleyen Köse, “Menfezler ve dere yatakları temizlenmiş olsaydı bunlar yaşanmayacaktı. 2 yıldır köylüler yetkililere dere yataklarının temizlenmesi için defalarca başvurmuş olmasına rağmen bu talepler de dikkate alınmamış” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ