$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,63 / Satış: 34,77

SIRMAN: ESNAFA BORÇ DEĞİL, HİBE YAKIŞIRDI

SIRMAN: ESNAFA BORÇ DEĞİL, HİBE YAKIŞIRDI
  • 31.05.2020

Yenişehir Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Tayfun Sırman, koronavirüs sürecinden normalleşme dönemine geçiş kapsamında esnaf ve sanatkarların ticari faaliyetlerine kaldığı yerden devam edeceği süreçle ilgili görüşlerini paylaştı.

‘Bu süreçte sıkıntı yaşayan esnafımızın ve çalışanlarının yeni dönemde bir an önce eski işlerine dönmesini diliyorum’ diyen Sırman’ın açıklaması şöyle:

”Ekonominin can damarı olan esnafımız bu süreçte ciddi anlamda zorlandı. Normalleşme denen süreçte ise çeşitli kısıtlamalara rağmen faaliyetlerine devam etmeye başlayacak.

Açıklanan ekonomik paketler ile desteklendiği söylenen esnafımız aradan geçen iki aylık süreçteki kayıplarını telafi etmeye çalışacak. İşleri olumsuz etkilenen esnafımız ise devletin sağladığı çeşitli paketlerden yararlandı ve borçlandı.

Esnafımıza bu zorlu dönemi atlaması konusunda sabır ve başarılar diliyorum. Umarım ki esnafımız evine ekmek götürmeyi sürdürür ve ekonomiye en büyük katkıyı vermeye devam eder. Öte yandan destek adı altında kendisine sunulan kredileri de ödeme konusunda zorluk çekmez. Son olarak şunu da eklemek isterim ki bu süreçte esnafımıza kredi değil hibe verilmesi gerekirdi.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ