$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

SEBZE SATIŞINA KORONAVİRÜS ENGELİ

SEBZE SATIŞINA KORONAVİRÜS ENGELİ
  • 16.04.2020

Yenişehir’de yetiştirilen ıspanaklar alıcı çıkmaması üzerine tarlada bırakılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Kırsal Çeltikçi Mahallesi’nde çiftçiler, sözleşme yaptıkları firmaların, “Talep yok” diyerek ürünü teslim almadıklarından yakındılar.

S.S. Yenişehir Çeltikçi Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hikmet Avşar, 750 dönüm alana ekim yaptıklarını ve sezon öncesi 8 firmayla anlaşma imzaladıklarını belirtti. Bu arazilerde yaklaşık 3 bin ton ıspanağın yetiştiğini, ancak bin tonunu ancak satabildiklerini anlatan Avşar, “2 bin ton ıspanak ise tarlada kaldı. Sözleşme yaptığımız firmalar, koronavirüs salgını nedeniyle talebin azaldığı gerekçesini öne sürüyorlar. Ürünü satamazsak, ekili tarlaları sürerek ürünü toprakla karıştırmak zorunda kalacağız” dedi.

Avşar, 26 Mart’tan bugüne kadar kilosunu 56 kuruştan sattıkları ürünün pazarlarda tüketiciye 3-4 liradan ulaştığına dikkat çekti.

ÇİFTÇİDE TEDİRGİN BEKLEYİŞ

Çiftçilerin 1,5 ay sonra hasadı yapılacak olan bezelye ürününün satışından da kaygı duyduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş ise, “Ispanak ve bezelye ürünleri daha çok yemek sanayinde kullanılıyor. Fabrikaların tüketimi azaltması, lokantaların kapalı olması yüzünden talep oldukça azaldı. Ispanağın ardından bezelye ürününün de tarlada kalmasından korkuluyor” diye konuştu.

 

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ