$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,68 / Satış: 34,82

BAŞKAN AYDIN SALGIN ÖNLEMLERİNE KARŞI YAPILAN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPTI

BAŞKAN AYDIN SALGIN ÖNLEMLERİNE KARŞI YAPILAN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPTI
  • 26.03.2020

 

Belediye Başkanı Davut Aydın Corona virüsü salgınına karşı alınan önlemler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Tarihi Belediye Binasındaki Meclis Salonunda yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Davut Aydın, MHP İlçe Başkanı Arif Eren, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, CHP İlçe Başkanı Ahmet Köse, İYİ Parti İlçe Başkanı Bülent Korku, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Ümit Yılgın, Saadet Partisi İlçe Başkanı Adem Beyazıt, Belediye Daire Amirleri ve basın mensupları katıldı.

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Corona Virüsü salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Belediye Başkanlığı’nca yapılan çalışmaların anlatıldığı toplantıda şu maddeler yer aldı:

  1. 65 Yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza yönelik olarak kırsal mahallelerimizde 125, ilçe merkezinde 123 aileye gıda, sebze ve meyve paketleri götürülerek ihtiyaçları giderilmiştir.
  2. Şehir merkezinde her gün 79 haneye, 123 adet ekmek dağıtımı başlamıştır.
  3. Her ay 242 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza ekmek fişi verilmektedir.
  4. 148 kişiye her gün sıcak yemek dağıtımı yapılmaktadır.
  5. 65 Yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızdan gelen talepler üzerine 44 ailenin gıda, eczane gibi talepleri değerlendirilerek Vefa Destek Grubuyla birlikte ihtiyaçları giderilmiştir.
  6. Merkez mahallelerimizde bulunan tüm camilerimizin, temizlik, dezenfeksiyon ve ilaçlama işlemleri yapılmış, Kırsal mahallelerimizde de 6 caminin işlemleri 2 ekip halinde bugün itibariyle tamamlanmış, hafta sonuna kadar diğer camilerimizin işlemlerinin tamamlanması planlanmıştır.
  7. İçişleri Bakanlığı’nın talimatları ve İlçe Hıfsı Sıhha Kurulu kararları doğrultusunda Hayvan Pazarımız kapatılmıştır. Salı Pazarında gerekli temizlik ve hijyen çalışmaları yapılmış, esnaflarımızın tezgah aralarının açılması sağlanmış, hem esnaflarımız hem de vatandaşlarımız anonsla uyarılarak sağlıklı bir ortamda alışveriş yapılması sağlanmıştır.
  8. Corona virüsü salgını ile ilgili olarak ilçemizde bulunan bilboardlardan, sosyal medya hesaplarımızdan ve diğer iletişim kaynaklarından bilgilendirme paylaşımları yapılarak farkındalık oluşturulmaya çalışmıştır.
  9. Salgın sebebiyle kapatılan ve mülkiyeti Belediyemize ait olan işyerlerinden, merkezde 32 Adet, kırsalda 37 Adet dükkandan kira alınmayacaktır.
  10. Toplu ulaşımla ilgili olarak servis, minibüs kooperatif Başkanlarıyla yapılan toplantı sonucu, sağlık personelinin 15 Nisan’a kadar ücretsiz faydalanması kararı alınmıştır.
  11. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda faaliyetleri geçici olarak durdurulan kıraathane, birahane, berber, güzellik salonları, çay bahçesi vb. yerlerin faaliyette olup olmadıkları Zabıta marifetiyle kontrolleri yapılmaktadır.
  12. Bazı firmaların fahiş fiyat artışı yaptıkları yönündeki ihbarlar değerlendirilerek ilçemizde bu durumun önüne geçilmiştir.
  13. Belediye Hizmet Binalarına el dezenfektan cihazları yerleştirilmiştir.
  14. İlgili genelge doğrultusunda Belediyemiz personelinden olup, engelli, kronik hastalığı bulunan personel izinli sayılmış, hizmet aksamayacak şekilde personel sayısı azaltılmıştır.
  15. Halkımızın yoğun olarak kullandığı, meydan, park, bahçe ve ilçemizin ana caddeleri, salgınının çıktığı günden itibaren 3 gün ara ile ilaçlı su ile yıkanarak dezenfekte edilmektedir.
  16. Belediyemize ait olan Sosyal Tesis, Spor Salonları, Havuz, Taziye Evi gibi tesislerimiz salgın nedeniyle hizmete kapatılmıştır.
  17. Mahallelerimizin diğer sokakları tanker aracımız ile ilaçlı su ile ıslatılarak, mikroplara karşı dezenfekte edilmektedir.
  18. Pazar kurulan yerler, pazardan önce ve sonra yıkanarak dezenfekte edilmektedir. Pazar esnasında da aynı çalışmalar devam etmektedir.
  19. İlçemizde bulunan 140 adet servis aracı ve tüm kamu binaları bugüne kadar 3 gün ara ile dezenfekte ilacıyla dezenfekte edilmiştir.
  20. İlçemizde bulunan duraklar her gün ilaçlanarak dezenfekte edilmektedir.
  21. Merkezde ve kırsal mahallelerimizdeki tüm çöp konteynerleri haftalık olarak dezenfekte edilmektedir.
  22. Kırsal mahallelerimizde bulunan tuvaletler haftada bir kez, ilçe merkezinde bulunan tuvaletler her gün temizlenerek dezenfekte edilmektedir.
  23. Çocuk oyun parkları her gün temizlenmekte, 3 gün arayla dezenfekte edilmektedir.
  24. Hastane ve sağlık kurumlarımız 3 gün arayla belirli alanları yıkanıp, iç ve dış dezenfektasyonu yapılmaktadır.
  25. Kırsal ve Merkezde bulunan tüm eğitim kurumlarımız dezenfekte edilmiştir.
  26. Günlük olarak ilçemizdeki tüm sokakların süpürülerek temizliği yapılmakta, çöpler günlük olarak kaldırılıp, kırsal mahallelerimizin çöpleri haftada 2 kez alınmaktadır.
  27. Personelimizin iş sağlığı ve güvenliği sağlanması amacıyla ihtiyacı olan tulum, maske, eldiven gibi tüm önlem malzemeleri temin edilerek kullanmaları sağlandı.
  28. İlçemizde bulunan ekmek satış noktalarında personelin eldiven, maske kullanmaları, ekmeklerin poşetlenerek ve ya özel kısımlarda satışa sunulması, vatandaş tarafından ekmeklere temas edilmesinin engellenmesi sağlanmıştır.

Başkanımız Davut AYDIN Belediye Daire Amirlerimiz ile birlikte yaptığı açıklamada ayrıca İçişleri Bakanlığı talimatıyla Kaymakamlığımız bünyesinde, Belediyemiz ve diğer kamu kurumlarının katılımıyla kurulan VEFA Sosyal Destek Hizmet Grubu faaliyetleri anlatılarak, 65 Yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması için 24 saat 7730030 numaralı telefondan hizmet verecek, ayrıca 112, 155 ve 156 telefonlardan ulaşabileceklerinin duyurusunu yaptı. Toplantının sonunda Belediye Başkanımız Davut AYDIN, siyasi parti ilçe başkanlarına yaptığı çağrıda Belediye olarak alının tedbirlere ek olarak yapılabilecekler ile çevrelerinde bulunan 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızdan ulaşamadıklarımız var ise bildirmeleri ricasında bulundu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ