$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Başkan Aydın: Kesimhane birkaç gün sonra hizmete açılacak

Başkan Aydın: Kesimhane birkaç gün sonra hizmete açılacak
  • 17.02.2020

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, belediyeye ait kesimhanenin birkaç gün sonra tekrar hizmete gireceğini, Hayvan Pazarı’nın ise kapatılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

Başkan Aydın’ın açıklaması şöyle:

     “Belediyemize ait Küçük Kapasiteli Kesimhanemizde 11.02.2020 tarihinde kesim işlemi yapılan bir büyükbaş hayvan üzerinde şarbon olması muhtemel belirtiler personelimiz tarafından görülmesi üzerine, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimine bilgi verilerek alınan örnek ilgili Bakanlık laboratuvarında tetkik edilmiş ve Yenişehir İlçesi Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyon Kararı 17.02.2020 tarih ve 2020/01 sayılı kararı ile ortaya çıkan şarbon hastalığı ile ilgili yapılacak işlemler belirtilmiştir.

Bu kapsamda; hastalığın özelliği ve yayılma ihtimaline karşı şarbon hastalığı tespit edilen hayvanla ilgili gerekli dezenfeksiyon işlemleri yapılmış olup uzman kişiler denetiminde gömülerek bertarafı sağlanmıştır.

Kesimhanemizin halkımıza daha iyi ve sağlıklı ortamda hizmet verebilmesi için dezenfeksiyon işlemleri devam etmekte olup birkaç gün içerisinde faaliyetlerimiz devam edecektir.

Yaşanan bu durumdan kaynaklı İlçe Hayvan Pazarımızda herhangi bir olumsuzluk söz konusu olmayıp İlçe Hayvan Pazarımız açık olarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam etmektedir.

Yenişehir Belediyesi olarak halkımızın sağlığı hususunda tüm imkânlarımızla gerekli tedbirler alınarak çalışmalarımız devam edecektir.”

Davut AYDIN

Yenişehir Belediye Başkanı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ