$ DOLAR → Alış: 32,49 / Satış: 32,62
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

“Minik dostlarımızı unutmayalım”

“Minik dostlarımızı unutmayalım”
  • 09.02.2020

Yenişehir ilçesinde dün akşam başlayan kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceye kadar düştü. Soğuk kış günlerinin etkisini arttırmasıyla zorlu bir yaşam mücadelesi veren hayvanlar, insan desteği bekliyorlar. Yiyecek bulmakta zorlanan hayvanların kışı biraz olsun rahat geçirebilmesi için yeterli beslenmesi gerekiyor.

Bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini belirten Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Aranmaz, hayvanların doğru beslenmesine dikkat çekti.

Bölgede daha çok gugukçuk, serçe, sığırcık, karga ve güvercinlerin yaşadığını anlatan Aranmaz, “Bu kuşlara buğday, arpa, mısır ve ekmek kırıntısı verilebilir. Ancak, hayvanların su ihtiyacının karşılanması da çok önemli. Kış aylarında da yiyeceklerinin yanına bir tas su bırakılmalı” dedi.

Sokaklarda yaşayan köpek ve kedilerin ise evlerdeki yemek artıkları, ekmek ve süt ile beslenebileceğinin altını çizen Aranmaz, bu hayvanların çöplerden beslenmesine seyirci kalınmamasını istedi. Aranmaz şunları kaydetti: “Çöp tenekelerindeki gıdalar küflenip kokarak bozuluyor. Çürüyen gıdalardaki mikroplar hızla toksin salgılıyor. Aç kalan hayvanlar bunları yemek zorunda kalıyor. Toksinler, sinirsel kasılmalarla birlikte hayvanların ölümüne neden olabilir.”

Buzdolabından çıkarılan donmuş gıdaların doğrudan hayvanlara verilmemesini isteyen Aranmaz, ısı değişikliğinin bakterilerin üremesine yol açtığı kaydetti.

FARKINDALIK ARTIRILMALI

Kuşlara rendelenmiş yumurtadan meyve kabuklarına değin birçok yiyecek verilebileceğini söyleyen Aranmaz, “Hayvanlara karşı duyarlılığın gelişmesine çalışılmalı. Penceremizin önüne koyabileceğimiz bir avuç susam ya da ıslatılmış bulgur minik dostlarımız için çok şey ifade ediyor” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ