$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

KİRAZLIYAYLA MUHTARI TEKİN’DEN, GAZETECİ SAK’A SUÇ DUYURUSU

KİRAZLIYAYLA MUHTARI TEKİN’DEN, GAZETECİ SAK’A SUÇ DUYURUSU
  • 24.01.2020

Yenişehir Kirazlıyayla Muhtarı Cevdet Tekin, yazdığı bir yazıdaki ifadelerinden ötürü Harman gazetesi köşe yazarı Harun Sak hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Adalete güvendiğini ve her türlü yasal hakkını demokratik sınırlar çerçevesinde sonuna kadar kullanacağını vurgulayan muhtar Tekin, yazıdaki iddialara ilişkin, “Bu konuda yaptığım herhangi bir görüşme, işbirliği içinde olduğuma dair herhangi bir belge kendisinin elinde var mıdır? Varsa ortaya çıkartmayan namerttir” dedi.

Kirazlıyayla Muhtarı Cevdet Tekin’in basın açıklaması şöyle:

“Son günlerde şahsım adına Yenişehir Harman Gazetesi köşe yazarı Harun Sak tarafından yapılan iftira ve karalama kampanyasından dolayı bu açıklamayı yapmam bir zorunluluk olmuştur.

Ben Kirazlıyayla Mahallesi Muhtarı Cevdet Tekin olarak öncelikle bu ülkenin vatansever bir evladıyım ve bu ülke için her alanda üzerime düşen ne varsa hiç çekinmeden yapmış ve yapmaya devam edecek bir kişiyim. Tek amacım ülkeme ve milletime hizmet etmektir. Bu duygu ve düşüncelerle Kirazlıyayla Mahallesi muhtarı olarak mahalleme hizmet vermekteyim. Bu hizmeti verirken imtina ettiğim tek şey ülkemin ve milletimin çıkarlarıdır.

Son günlerde hakkımda bir karalama ve iftira kampanyası yürütülmektedir. Suçlamada malum maden firmasının haklarını gözeterek vatandaşlarımı kandırdığım iddia ediliyor. “Söz konusu firma ile aranda pis ilişkiler olduğunu düşünmek istemiyorum” diye bir cümle kullanılıyor. Bu iddianın sahibi Yenişehir Harman Gazetesi köşe yazarı Harun Sak’tır.

Şimdi kendisine soruyorum. Bu konuda yaptığım herhangi bir görüşme, işbirliği içinde olduğuma dair herhangi bir belge kendisinin elinde var mıdır? Varsa ortaya çıkartmayan namerttir. İnsanları karalamak çok kolaydır. “Çamur at izi kalsın politikası bir FETÖ taktiğidir. Elinde somut hiçbir delil olmadan gazete köşelerinden insanlara saldırmak, karalamak, eski FETÖ taktiklerinin devamıdır. İddia eden kişi iddiasını ispat ile yükümlüdür. Kendisine buradan sesleniyorum. Yüreği varsa bu delilleri ortaya koysun. Ama eğer koyamıyorsa kamu adına yaptığı görevini şahsi çıkarları için kullanmayı bıraksın.

Bu zamana kadar köyün yolunu bilmeyen, halini hatırını sormayan, işsiz güçsüz insanlarımıza nasıl yardım edelim demeyen bu insanlar neyin kokusunu aldılar da yağmur çamur demeden köyümüze gelip insanları evlerinden çıkarıp ellerine zorla pankartlar tutturup devlete karşı kışkırtıyorlar. İftiralar atıp köylüyü bölüyorlar.

Hangi oyun içindeler?

Ben yıllarca devletine milletine hizmet etmiş zerre kadar haramın içinde olmamış onurlu bir polis memuruyum. Nereye hizmet ettikleri belli olmayan, iftiracı, siyasi rant peşinden koşan hiç kimseye de bu şerefimi ayaklar altına aldırmam. Nereye kadar gidilmesi gerekiyorsa gideceğim.

Çamur at izi kalsın… Bu kadar kolay değil bu işler! Bu itibar için 32 senemi verdim. Şimdi kalkıp daha düne kadar FETÖ destekçiliğinden elektronik kelepçe ile gezen birisine de kendimi harcatmam! Her türlü hukuki mücadeleme devam edip sakin ve güzel insanlarımızın olduğu, devletini seven, milletini seven köylümüzü kuşatmaya çalışan hiç kimseye de meydan vermeyeceğimi belirtmek isterim.

Bu olay hakkında daha fazla yorum ve açıklama yapmak istemiyorum. Bunun da nedeni bu iftira ve karalama kampanyasının yargı sürecinde olmasıdır. Ben ülkemin adaletine güveniyorum ve her türlü yasal hakkımı demokratik sınırlar çerçevesinde sonuna kadar kullanacağım.

İnsan bu hayatta onuru içim yaşar ve ben de bunun mücadelesini nasıl vermem gerekiyorsa öyle vereceğim.

Kamuoyuna saygılarımla duyururum.”

Muhtar Tekin’in suç duyurusu dilekçesinde, İftira, nefret ve ayrımcılık, hakaret, tehdit etmek ifadeleri yer aldı. Dilekçede, “Gerçek dışı haber yapmak ve yaymak, bunu yöre halkına gazetesinde duyurmak suretiyle aşağılayan, alay eden ve itibarsızlaştıran hakaret sözleri ile telafisi imkansız manevi açıdan üzüntü ve itibar kaybına yol açmış olduğundan hakaret suçunun işlendiği nazara alınarak şüphelinin cezalandırılması talep etmekteyiz” denildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ