$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

MİNİK MARS EMİN ELLERDE

MİNİK MARS EMİN ELLERDE
  • 14.11.2019

Yenişehir  Taprakocak Mahallesi’nde yaralı halde bulunan bir yavru kedi hayata tutunmayı başardı. Veteriner hekimlerin kontrolünde tedavisine başlanan yavru kediye Minik Mars adı verildi.

Toprakocaklı çiftçi Mustafa Gülsün, Minik Mars’ı 1 ay önce, evlerinin yakınlarından geçen Yenişehir-Bursa yolunda kanlar içinde yatarken bulduklarını söyledi. Minik Mars’ı ölüme terk etmeye gönüllerinin razı olmadığını anlatan Gülsün, “Bir aracın çarptığını düşündüğümüz hayvancağızı evimize getirip bakıma aldık. Süt içirerek doyurduk. Çocuklar ona Minik Mars adını verdiler” dedi.

Minik Mars’ın, Yenişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimlerinin uyguladığı tedaviyle kısa sürede kendisini toparladığını ifade eden Gülsün, “Darbe görmüş olan arka sol bacağı iyileşti. Ön sol bacağındaki kırığın tedavisi ise sürüyor” diye konuştu.

Şehir merkezinde ve kırsal bölgelerde araç kullanan sürücüleri uyaran Gülsün, “Yollarda önlerine hayvanların da çıkabileceğini unutmasınlar. Sürücülerin son derece dikkatli araç kullanmalarını bekliyoruz” dedi.

Yenişehir Tarım ve Orman Müdürü Hakan Aranmaz ise, vatandaşların bu tür durumlarda yetkililerden yardım almalarını istedi. Aranmaz, “Müdürlüğümüz veteriner hekimleri kendilerine ulaşan ihbarları en kısa sürede değerlendiriyor. Yaralı hayvanlar tedavi altına alınıp iyileşmeleri sağlanıyor” diye konuştu. (Haber-Fotoğraf: Gürhan Adana)

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ