$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

TARİHİ KULEDEKİ ONARIM GÜVERCİN YAVRULARI İÇİN DURDURULDU

TARİHİ KULEDEKİ ONARIM GÜVERCİN YAVRULARI İÇİN DURDURULDU
  • 09.11.2019

Yenişehir ilçesinde tarihi Saat Kulesi’nde belediye tarafından başlatılan onarım ve düzenleme çalışmaları yabani güvercin yavruları ve yumurtalarının zarar görmemesi için durduruldu. Çalışmaların sürdürülmesi için kuşların büyüyüp uçması beklenecek.

113 yıl önce inşa edilen Saat Kulesi’nin saat mekanizmasının onarımı, kulede ise düzenleme çalışmaları yapmak için 20 gün önce kolları sıvadıklarını belirten Belediye Başkanı Davut Aydın, “Kulenin 4’üncü katında 4 adet yumurta görünce çalışmalara ara verdik. Bugün ise yumurtalardan ikisinden yavru çıktı. Yabani güvercinlerin yuvalarını bozmayacağız. Yumurta ve yavruların zarar görmemesi için kulenin 4’üncü katında yavruların büyümelerini bekleyeceğiz” dedi.

Hayvanlara karşı sevgi beslenmesi gerektiğine işaret eden Başkan Aydın, “Her canlının yaşama hakkı var. Sokak hayvanlarına ve hiç bir hayvana eziyet istemeyiz. Hayvanlara olan sevgimiz bizi bu kararı almaya yöneltti. İnşallah Cenab_ı Allah bu yaklaşımımızın sevabını bizlere yazar” diye konuştu. (Haber-Fotoğraf: Gürhan Adana)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ