$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

“TRAFİKTE EN ÖNEMLİ UNSUR İNSANDIR”

“TRAFİKTE EN ÖNEMLİ UNSUR İNSANDIR”
  • 05.09.2019

Yenişehir’de düzenlenen Yetişkinler İçin Trafik Eğitimi adlı toplantıda, trafikte yapılan hatalar ayrıntılarıyla anlatıldı.

Koç Ortaokulu Konferans Salonu’ndaki toplantıda öğretmenlere seslenen Emniyet Müdürü İlhami Araali, trafik kurallarının dünyanın her yerinde aynı olduğunu belirtti. Araali, “Dolayısıyla trafik, dünyanın bir sorunudur. Uzun araştırmalar sonucu oluşturulan trafik kurallarına titizlikle uymalıyız. Dünyada 1 yılda trafik kazalarında 1 milyon 250 bin kişi hayatını kaybediyor. Ülkemizde ise 1 yılda yaşanan trafik kazalarındaki can kaybımız 10 bini buluyor” dedi.

Trafiği, eğitim, altyapı, denetim ve acil yardım konularında incelemek gerektiğine işaret eden Araali, son dönemlerde denetimlerin sıklaştırıldığını anlattı. Altyapıda ise sıkıntılar bulunduğunu ifade eden Araali, “Çünkü altyapı çalışmalarının maliyeti çok yüksek. Yeni yollar, yaya ve bisiklet yolları, otoparklar inşa etmenin parasal maliyeti çok yüksek. Sokaklar eski yıllarda düzenlenmiş ve oldukça dar. Bir dükkânı kaldırıp yolu genişletmenin maliyeti çok yüksek” diye konuştu.

Trafik kazalarının nedenlerinin yüzde 98 insan kaynaklı olduğunun saptandığını dile getiren Araali, öğretmenlere büyük görevler düştüğünü söyledi. Araali, “Siz öğretmenlere bu konuda da büyük görevler düşüyor. Hatalı sollama yapıyorsak, aracımızı hatalı park ediyorsak, kırmızı ışıkta geçiyorsak, çocuklara iyi örnek olamayız. Sizler çocukların gözünde birer idolsünüz. Onlara iyi örnek olmanız için çaba içinde olmalısınız. Çocuklar sizleri örnek alacaklardır” dedi.

Toplantıya katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz da, trafik kurallarına uyulmasının ne denli önemli olduğunu kendi yaşadığı bir trafik kazasını anlatarak dile getirdi. Ayaz, “Geçmiş yıllarda bir trafik kazası geçirdim. Arabamın motoru aracın içine girdi, ön kaput havaya fırladı, camlar patladı. Ama araç içinde olan bizler emniyet kemeri taktığımız için kazayı yara almadan atlattık” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ