$ DOLAR → Alış: 32,49 / Satış: 32,62
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

BELEDİYE BAŞKANI AYDIN’DAN İMAR MÜJDESİ

BELEDİYE BAŞKANI AYDIN’DAN İMAR MÜJDESİ
  • 10.07.2019

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, 08.07.2019 tarih itibari ile İdare Mahkemesinde devam etmekte olan davanın kendi lehlerine sonuçlandığını, parsel sahiplerinin uygulama kapsamında yer alan taşınmazların yeni tapularını Belediye’den elden teslim alabileceklerini bildirdi.

Başkan Aydın’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“İlçemizin Yenigün, Kurtuluş ve Cihadiye Mahallelerinde imar uygulamasının idare mahkemesi tarafından iptal sonucu ilçe halkımız taşınmazlar ile ilgili başta inşaat ruhsatı kat irtifakı/ mülkiyeti yapı kullanma izin belgesi konusunda yaklaşık iki yıldır çeşit mağduriyetler yaşamakta idi.

Göreve geldiğimiz andan itibaren vatandaşlarımızın imar sorunu üzerine ilgili birimler ile yoğun mesai harcayarak İlçemizin yapılaşmasının ve gelişmesinin önündeki en büyük engeli kaldırmış olmanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Daha yaşanılabilir bir Yenişehir için çalışmalarımız katlanarak devam etmektedir.

Bu hizmet ilkesi doğrultusunda;

İlçemizin Yenigün, Kurtuluş ve Cihadiye Mahallelerinde 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi gereği kapsamında Belediyemiz tarafından yaptırılan ve onaylanan İmar Uygulaması 23.05.2019 tarihinde tapuda tescil edilmiştir.

08.07.2019 tarih itibari ile İdare Mahkemesinde devam etmekte olan dava lehimize sonuçlanmış olup, Parsel sahipleri uygulama kapsamanda yer alan taşınmazların yeni tapularını Belediyemizden elden teslim alabilirler.

Belediyemizden inşaat izni alınmasına müteakip parsel sahipleri imar uygulaması sonucu oluşan tapulara ait taşınmazlar üzerine inşaat yapabilirler. İmar uygulaması sonucu oluşan imar parselleri İlçe halkımıza hayırlı olsun.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ