$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BELEDİYEDEN İŞ İMKANI

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BELEDİYEDEN İŞ İMKANI
  • 19.04.2019

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Sosyal Çalışma Programı (SÇP) kapsamında aileleri Yenişehir’de oturan üniversite öğrencilerinin 3 aylık yaz tatilinde belediyede istihdam edileceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Birinci Yüz Günlük İcraat Programında yer alan Sosyal Çalışma Programı için belediye olarak gerekli yazışmaları yaptıklarını belirten Başkan Aydın, isteyen öğrencilerden önümüzdeki günlerde başvuru almaya başlayacaklarını söyledi.

Program ile üniversite öğrencilerinin toplumsal faydanın yüksek olduğu kamusal alanlarda geçici süreyle çalıştırılarak katılımlarını sağlamanın amaçlandığını anlatan Başkan Aydın, “Aynı zamanda öğrencilerimizin geçici gelir elde etmeleri sağlanacak” dedi. Üniversite öğrencilerinin kamu kurumlarında, sosyal, kültürel ve mesleki açıdan desteklenmesine imkan sağlayan nitelikli işlerde çalıştırılacağını ifade eden Aydın, “Bu kapsamda haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında en fazla 3 ay süreyle çalışabilecekler. SÇP’lerin uygulama süresi içinde dersleri devam eden veya zorunlu staj yapmakta olan kişiler bu programlardan yararlanamayacak. İlk uygulama önümüzdeki haziran ayında başlayacak. Program süresi haftada 3 gün olmak üzere günde 8 saat olacaktır” diye konuştu.

Aydın öğrencilerin çalışma alanlarını ise şöyle açıkladı: Doğanın korunması, kültürel mirasın restorasyonu, korunup tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni, kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi.” (Haber-Fotoğraf: Gürhan Adana)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ