$ DOLAR → Alış: 32,48 / Satış: 32,61
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

SEÇİM YARIŞININ GALİBİ DAVUT AYDIN

SEÇİM YARIŞININ GALİBİ DAVUT AYDIN
  • 31.03.2019

Yenişehir’de Cumhur İttifakı MHP adayı Davut Aydın, Belediye Başkanı seçildi. Henüz oyların 86,5’i sayılırken, oyların 48,1 alan Aydın, Belediye Başkanlığını ilan etti. İYİ Parti adayı Ercan Özel’e yüzde 40 oy çıkarken, SP adayı Mehmet Kaya’nın ise oy oranı 6,6 olarak şekillendi. Oy sayımı İlçe Seçim Kurulu’nda devam ediyor.

Seçimi kazandığının kesinleşmesi üzerine MHP İlçe Teşkilatı’nda büyük bir sevinç yaşandı. Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen kutlamada konuşan Davut Aydın, kendisini destekleyenlere teşekkür etti. Aydın konuşmasında şunları kaydetti:

‘Osmanlının İlk Başşehri Yenişehir’den Selam Olsun

Selam Olsun Sizlere

Selam Olsun Bizleri Destekleyip Güvenenlere

Zaferimiz Mübarek Olsun. Öncelikle 31 Mart seçimlerine yüksek oranda bir katılım sağlayan, sandığına sahip çıkan tüm Yenişehirli hemşerilerime teşekkür ediyorum . Seçim sonuçlarının başta Yenişehir’imiz olmak üzere Bursa’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Halkımız, seçim boyunca sağduyulu davranarak, ortamı germek isteyenlere fırsat vermedi. Oy’una, sandığına sahip çıktı. Yenişehir vefasını göstererek, yapılan çalışmalarımıza ve projelerimize destek verdi. Hepimizin istediği milletin dirliği, birliği, iyiliği ve Türk milletinin yücelmesidir. Vatan sevgisi, millete hizmetin en büyük gücüdür. Bu sevginin en iyi zeminlerden birisi de hiç şüphesiz yerel yönetimlerdir. Bizler de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emanete sahip çıkacak, verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirmek için tüm gücümüzle çalışacağız. Yenişehir projelerin konuşulduğu bir ilçeye dönüşecek. Yenişehir’in yeni dönemde çok daha farklı imkanlarla çehresinin değişmesini sağlayacağız. CUMHUR İTTİFAKINA  özgü bir yerel yönetim modelini uygulamaya koyacağız. Üretken Belediyecilik bu görüşün ve bu bilincin bir ürünü olacak. Üretken Belediyecilik, toplumun ayrıştırılmasına karşı geliştirilen önemli ve etkili bir belediyecilik anlayışı olarak, hem birlik ve beraberliğimizi güçlendiren hem de hizmette kalite, etkinlik ve sürekliliği sağlayan bir yerel yönetim anlayışıdır.  2023’ün Türkiye’sinde yeni bir belediyecilik misyonu ve vizyonu ancak geçmişle geleceği birleştirebilen, eskinin değerlerini çağdaş dünya ile buluşturmayı başarabilen yerel yöneticilerle mümkün olabilir. İlke, ülkü ve fikirlerimizle son 45 yılın her döneminde var olmuş, kritik görevler üstlenmiş, ülkenin birliğini, varlığını kendi canından da mukaddes görmüş bir siyasal anlayışın mensupları olarak insanlarımızın hizmet beklentilerini dikkate alan bir anlayışla, bugüne kadar sorumluluk aldığımız tüm görevlerde ortaya koyduğumuz yönetimle Yenişehir’imize hizmet etme şerefine nail olacağız. Sizlerin huzurunda başta Genel Başkanımız Sayın Doktor Devlet Bahçeliye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tüm Milletvekillerime, İl başkanlarımıza, İlçe başkanlarımıza, tüm teşkilat mensuplarımıza ve kıymetli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyorum Allah’a emanet olun’.

MHP Yenişehir İlçe Başkanı Arif Eren ise destekte bulunanlara teşekkür etti. Eren, “Bu seçim zaferimiz Yenişehir’e hayırlı olsun, herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İl Başkan Yardımcısı İbrahim Bozkurt ise seçim sonucunun Bursa’ya açılan bir kapı niteliğinde olduğunu anlattı. Bozkurt, “Çok kıymetli Yenişehirliler, Yenişehir’in ayrı bir önemi vardır. Yenişehir Osmanlının ilk başkentidir. Yenişehir’in bugüne kadar hep ayrı bir önemi vardı. Bu önem bugünden itibaren bir kat daha artmış bulundu. İnşallah buradaki belediye başkanımızın almış olduğu bu yol, 2024’de Bursa’ya açılan kapı olacak, Bursa’nın gülen yüzü olacak. Biz yaklaşık 5 ay önce buraya gelmiştik. Tabi ki yorulduk, ama bu mutlu sonu görünce tüm yorgunluklarımız gitti. Belki Bursa’da bir tane belediyemiz var ama, Türkiye’nin birçok yerinde MHP birçok belediye almış durumda. Bu sonuçlar 2024’te MHP’nin iktidar oluşunun başlangıcı olacaktır” diye konuştu.

MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı ve Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, kutlamaların bir bölümüne katılarak Aydın ve ekibine başarı dileklerini iletti. (Haber-Fotoğraf: Gürhan Adana)

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ