$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,68 / Satış: 34,82

YEREL YÖNETİMLER ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR

YEREL YÖNETİMLER ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR
  • 09.03.2019

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, Yenişehir’de seçim çalışmaları kapsamında Cihadiye Mahallesi’ni ziyaret etti. Yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan Vahapoğlu’nun ziyaretinde Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Davut Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, MHP İlçe Başkanı Arif Eren ve belediye meclis üyesi adayları hazır bulundu.

Ülkenin geleceğine yönelik adımlarını sağlam atması için yerel yönetimlerin önemli olduğunu vurgulayan Vahapoğlu, “Süleyman Bey’le Davut Bey’i yan yana görmek ne güzel değil mi? AK Parti İlçe Başkanı ile Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı’nı bir arada görmek ne güzel değil mi? Musibetler, bir araya getirir. Rekabeti bırakıp kol kola yol yürümek artık kaçınılmaz hale geldi. Bütün bunlar memleket meselesi olduğunda olur” dedi.

Vahapoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz’da 252 şehidimiz 3 bine yakın gazimiz var. Davut Aydın az önce, tankların üzerinde rabia yapanların da, bozkurt yapanların da olduğundan bahsetti. O zulme teşebbüs edildiği, o Türk kaderinin ters yüz edilmek, huzur ve refahının yok edilmek, Suriye’ye çevrilmek istendiği gece bu birlik ruhu olmasaydı, bugün başka yerlerdeydik, biz birbirimizi gırtlaklıyorduk. Türkiye’de iki lider var, birisi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi, ikincisi Milliyetçi Hareket Partisi lideri Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi. Liderlerimiz, ülkemiz içindeki hainliklerin farkındalar. Birilerinin döviz artışını sevinçle karşıladığını unutmayalım. Gezi olayları nasıl başladı? Ne oldu sonra, günlerce Ankara, İstanbul ve İzmir sokakları işgal edildi, devletin dairelerinin, bankaların, işyerlerinin camlar vandallar tarafından kırıldı. Ateş çemberi içinde bırakılmaya çalışıldı. Eğer Sağduyulu vatandaşlarımız olmasıydı, sokağa sürükleyebilselerdi, halk hareketiyle iktidarı götüreceklerdi. Haklarında açılan davanın iddianamesinde savcılar dışarıdan paralar geldiğini söylüyor. Birkaç şirket ve sivil toplum örgütü geçinen organizasyonlar. Güney hududumuzda, Suriye’de indirdikleri silah ve askeri araçları ya İran’a ya Türk karşı kullanacaklar. Bu gerçeği iki lider görüyor. Onları normal insanlardan ayıran normal insanlar ufku, liderler ufkun arkasını görür. Olacağı hisseder öngörür. Bu anlayış içinde Yenikapı Ruhu oluşturuldu. Ufkun ötesini göremeyenler, yaklaşan her türlü tehlikeyi göremez. Bu ülke için birlikte yürünmesi gerekiyor. Bir tane Türkiye var. Türkiye, hem Türk dünyasının hem İslam dünyasının kutbudur. Başı sıkıştığında sığınacağı tek kapıdır. Bu ülkenin ayakta kalması, daha da gelişmesi lazım. Onun için de devletin merkezi yönetiminin güçlü olması gerekir. Bunu sağladık 2 parti Allah’a şükür. Türkiye’nin lehine, menfaatine, ülkemiz insanının geleceğine sağlam adımlar atılması için mahalli idareler fevkalade önemlidir. 9 tane ilçeyi çukurlarla dinamit deposuna çevirmişlerdi. İstanbul’u Binali Yıldırım, Bursa’yı Alinur Aktaş almalı. Gizli ittifakın arasında gizli paylaşmalar var. Bizde ise mutabakatlar var. ‘AK Parti ve MHP’nin ittifakının bozulması lazım’ diyor PKK. Bizim de onların oyununu bozması lazım. Onların oyunlarının bozulacağı yer, 31 Mart’ta önünüze konacak sandıklardır. Sizden daha fazla gayret bekliyorum. Cumhur İttifakının başarısı MHP’nin başarısıdır. Yenişehir’de sandıkların patlaması, aynı etkinin 17 ilçede, Büyükşehir’de gösterilmesi lazım. Herkese görev düşüyor. Bu memleketi sevenlerin Allah rızası için bu kutsal yolu şenlendirmesi lazım.”

Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise Cihadiye Mahallesi’nde gerçekleştirilen hizmetleri anlattı. Çelik şunları kaydetti: “Bu mahalle bizim mahallemiz, ilçe merkezinden ayırmamız mümkün değil. Her gün Cihadiye’mize uğramaya çalıştık. Hepiniz buna şahitsiniz. Birlikteliğimiz inşallah bundan sonra da devam edecektir. Yaklaşan 31 Mart seçimleri öncesi bir ve beraberiz. 15 Temmuz’da o gece hem rabia hem bozkurt işaretlerini birlikte gördük. Bu birlik ve beraberliğimizin göstergesini, bu akşam burada da görüyoruz. Biz görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Bundan sonra da inşallah Cumhur İttifakı çerçevesinde ilçemizi çok daha ileriye taşıyacağız. 5 yıl geride kaldı. 5 yıl çok uzun bir süre gibi gözüküyor, ama göz açıp kapayıncaya kadar geçen bir süreçti. Sadece Cihadiye’mizin değil, tüm mahallelerimizin, tüm ihtiyaçlarını yerine getirmeye gayret ettik. Eksiklerimiz kaldı. Tüm projelerimizi birlikte bundan sonra Cumhur İttifakının adayı Davut Aydın’la birlikte gerçekleştireceğiz. Bu zamana kadar kimsenin başını öne eğdirecek duruma getirmedik. Başımız dik, alnımız ak. Cumhur İttifakı olarak çok daha iyilerini yapacağız.”

Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Davut Aydın da, 28 yıl önce Yenişehir Belediyesi’nde daire amiri olarak göreve başladığını belirterek, şunları söyledi: “28 yıl Yenişehir Belediyesi’nde Yenişehirlilere daire amiri olarak hizmet ettim. Bu süre içinde ne ailemin, ne arkadaşlarımın, ne daire amirlerimin ne siz Yenişehirli hemşerilerimin, kimsenin yüzünü öne baktırmadım, başını öne eğdirmedim. Bundan sonra da sizlere bu şekilde hizmet edeceğime namusum üzerine söz veriyorum. 30 Kasım 2018’de belediyedeki görevimden istifa ettim, MHP’den Belediye Başkan aday adayı oldum. Bu bayraklar inmeyecek, bu ezanlar dinmeyecektir. Hiç kimseye siyasi görüşünden dolayı ayrıcalık yapmadım. Bundan sonra da yapmayacağım. Herkesin oyuna talibim. Her yerde söylüyorum. 28 yıllık görev süremde, bir vatandaşım çıksın desin ki, ‘Belediyede işim vardı, Davut Aydın yüzünden olmadı’ desin, siyasi hayatıma son veririm. Sizin şu çayırınızda çok çobanlık yaptım. İlçe başkanımız da arkadaşımdı. Belediye Başkanımız açıkladı, yaptığı hizmetler az değil. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Hepinizden onun için kuvvetli bir alkış istiyorum. Beni aday göstermeselerdi, parti parti gezip beni belediye meclis üyesi yapın demezdim. Kimileri de samimiyseler evlerini önce Yenişehir’e taşısınlar. Yenişehir, Yenişehir’den idare edilir. Oylarınızı Yenişehir’de 3 hilale, Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde de Cumhur İttifakı adayımız Alinur Aktaş’a vereceksiniz. Sizleri Allah’a emanet ediyorum.”

AK Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu da konuşmasında şunları söyledi: Bu tabloyu hiçbir yerde göremeyeceksiniz. Kuru kuruya konuşmaya değil, heyecanımızı, birlik ve beraberliğimizi göstermeye geldik. Her şeyden önemlisi memleketimizin havasına, suyuna, taşına, toprağına ve ırmağının akışına aşık olduğumuzu söylemeye geldik. Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık belirttiği gibi, tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet. Bu kadar tekliğin olduğu yerde bize ayrılık, gayrılık, ikilik yakışmaz.”

MHP İlçe Başkanı Arif Eren ise konuşmasında güçlü bir şekilde seçimleri kazanmak için çalıştıklarını anlattı. Eren, “Yenişehir’de Davut Aydın’a Bursa’da ise Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş’a destek bekliyoruz. Hepinize saygılar sunuyorum, her şey için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

(Haber-Fotoğraf: Gürhan Adana)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ