$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

BELEDİYE BAŞKANI SÜLEYMAN ÇELİK’E BÜYÜKŞEHİR’DE GÖREV

BELEDİYE BAŞKANI SÜLEYMAN ÇELİK’E BÜYÜKŞEHİR’DE GÖREV
  • 06.02.2019

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, Yenişehir’de AK Parti ve MHP ilçe teşkilatlarını ziyaret etti.

Aktaş, AK Parti Yenişehir İlçe Teşkilatı’nda Belediye Başkanı Süleyman Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, parti yöneticileri ve partililerle bir araya geldi.

AK Parti İlçe Başkanı Hatipoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev alacağına ilişkin açıklamalar yaptı. Hatipoğlu, “Uzun görüşmeler ve bazı toplantılar gerçekleştirdik. Şu durumda ittifak kapsamında MHP belediye başkan adayını destekliyoruz. Bununla ilgili bir sıkıntımız yok. Lakin bizim de Bursa’da bir temsilcimiz, bir vekilimiz olmasını istiyoruz. Yaptığımız görüşmelerden sonra biz, Belediye Başkanımız Süleyman Çelik’i Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görmek istediğimizi söyledik. Olumlu yanıtlar aldık” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise çok önemli bir seçim sürecine girildiğine işaret etti. Aktaş şunları kaydetti: “Her ne kadar adı yerel seçim olsa da şehrimizi ülkemizi yakından ilgilendiren çok önemli bir süreci hep beraber aşacağız. Artık 4-4,5 yıl seçim olmayacak. Büyük fotoğrafı hep beraber görüyoruz. MHP ve AK Parti Cumhur İttifakı çatısı altında bir araya geldi. Devlet, vatan, bayrak ve millet olduğu zaman, kişiler, partiler bir araya gelir. Her iki partinin de böyle bir hassasiyeti, ülkeye dair beka konusunda dertleri ve heyecanları olduğu için iki lider bir araya geldi. Yenişehir’de de böyle bir netice ortaya çıktı. Parti büyüklerimizin aldığı kararı saygıyla karşılıyoruz. İttifak oluşturulan yerlerde tüm dert ve heyecan ülkenin beka konusudur. Birilerinin yeter ki AK Parti olmasın, yeter ki Recep Tayyip Erdoğan olmasın diye, sağdan soldan, terörle irtibatı olmuş ya da olmamış bir sürü kişi ve kurumlarla ittifak oluşturmalarının nedenini herkes biliyor.”

Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in hem ilçe hem de Bursa’da katkılarının süreceğine inandıklarını anlatan Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Süleyman Başkanımız bizim sevdiğimiz bir abimizdir. Süleyman Abi’mizi çok seviyoruz. 2019 seçim sonrasında biz onunla bir çok platformda  bir çok şeyi paylaşacağız. Hem Yenişehir, hem Bursa özelinde hem Bursa özelinde çok katkıları olacağını biliyoruz. Yürekten inanıyor ve biliyoruz. Bu konuda kuşkumuz yok. Hepsini detaylı bir şekilde teşkilatımızla konuşuyoruz. Hizmetleri için tüm kardeşlerimize, belediye meclis üyelerimize belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Buradaki her bir kardeşimizin emeği ve katkısı var. Güzel ülkemizin daha güzel yarınlara gitmesi için hep beraber seçimde de ve sonrasında da derdimizi heyecanımızı anlatmaya çalışacağız.”

Yenişehir Belediye Başkanı Çelik de yeni bir sürece girildiğini belirtti. Başkan Çelik şunları kaydetti: “Artık gerçekleri kabullendik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleri ve Genel Merkez’imizin kararları doğrultusunda bu sürece geldik. Bu sürecin ülkemiz adına çok daha güzel günler olacaktır. Şu ana kadar arzu ettiğimiz projelerimiz inşallah gelecek dönemde farklı şekilde hayata geçecektir. Ben tekrar hepinize çok teşekkür ediyorum.”

DAVUT AYDIN KARARI BAŞIMIZIN TACIDIR

Aktaş ve beraberindekiler daha sonra MHP Yenişehir İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ettiler. Aktaş, MHP İlçe Teşkilatı’ndaki konuşmasında Cumhur İttifakının temellerinin çok eskilere dayandığını vurguladı. Aktaş şunları söyledi: “Adı her ne kadar 15 Temmuz tarihinde konmuş gibi gözükse de, derdi vatan, millet, bayrak ve devlet olan herkesin aynı çatı altında toplanacağı Cumhur İttifakının temeli çok eskilere dayanıyor. 3 Kasım 2002 seçimlerinin fitilini ateşleyen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeliydi. Hem de kendisi Başbakan Yardımcısı olmasına rağmen. ANASOL-D hükümetinin iyi gitmediğini ve bir şeylerin vatandaş lehine gelişmediğini söylemişti. Aynı Devlet Bahçeli, 2007 Cumhurbaşkanlığı krizinde 367 garabetinin aşılmasında, sürecin aşılmasına en büyük desteği vermişti. Bazı konularda hükümetin yanında bir duruş sergiledi. Özellikle terörle mücadele noktasında net bir şekilde tavır ortaya koydu. 15 Temmuz 2016 darbe kalkışması, bu vatanın birlik ve beraberliğine karşı yapılmıştır. Bu kardeşliği daha da pekiştirmiş oldu. Mesele gerçekten ülkenin, devletin bekasıdır. Devlet, vatan, millet, bayrak deyince gerçekten tüyleri diken diken olan, o Çanakkale’de binlerce ecdadımızın şehit olduğu ruhu içinde hisseden kişilerin bir araya geldiği bir toplantı yapıyoruz. Dolayısıyla parti büyüklerimizin Sayın Cumhurbaşkanımızın, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin ve parti organlarının aldığı kararlar neticesinde Davut Aydın arkadaşımız Cumhur İttifakı adayı olarak Yenişehir Belediye Başkan adayı olarak layık görüldü. Alınan karar başımızın tacıdır. Yaklaşık 52 gün var. Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız. Derdimizi, heyecanımızı anlatacağız. Elbirliğiyle çalışacağız. Davut Aydın arkadaşımıza kolaylıklar diliyorum. Sahada da birlikte çalışacağız. Çok tecrübeli bir belediye başkanımız var. Şehriyle ilgili derdini, heyecanını hiç dindirmemiş. Onun da tecrübesi, bilgi birikimi var. Davut Bey de belediyecilikten geliyor. Tabii ki, destek verecek belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın katkısıyla daha güzel açılımlara hep beraber vesile olacağız.”

Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise, “Burada olmaktan memnuniyet duyuyor ve gurur duyuyoruz. İnşallah hedefe kilitlenmiş şekilde bu bayrağı almış olduğumuz yerden daha iyi yere getireceğiz” dedi.

Cumhur İttifakının Belediye Başkan adayı Davut Aydın ise, “İnşallah Büyükşehir’i de aldıktan sonra kendilerinin desteklerini alacağız. Bizi onurlandırdınız, Allah yolumuzu açık etsin. Hep birlikte hedefe ulaşacağız” diye konuştu.

MHP İlçe Başkanı Arif Eren de, “Seçimde başarılı olacağımıza inancımız tamdır. Önümüzdeki seçim sürecinde zamanımızı en iyi biçimde değerlendirerek iyi bir çalışma örneği göstereceğiz” dedi.

Aktaş ve beraberindekiler ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ