$ DOLAR → Alış: 32,26 / Satış: 32,39
€ EURO → Alış: 34,78 / Satış: 34,92

MOLDOVA’DAN BURSA’YA KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

MOLDOVA’DAN BURSA’YA KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
  • 02.11.2018

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Moldova’dan Bursa’ya uzanan ve gençler aracılığıyla gönülleri birleştiren kardeşlik köprüsünün, çok değerli olduğunu söyledi.

 

Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Moldova’dan gelen kardeş okulları Moldova Kongaz Süleyman Demirel Türk Moldova Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile birlikte Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Başkanlık makamında bir araya geldiği konuklarına Bursa’yı tanıttı. Aktaş, Osmanlı’nın kurulduğu şehir olan ve Osmanlı’ya başkentlik yapan Bursa’nın tarih, turizm, kültür, sanat, sanayi ve tarım gibi pek çok değere sahip olduğunu söyledi.

 

“Ülkemizin geleceği gençlerimizin elinde”

Gençlerle keyifle sohbet eden ve Bursa hakkında merak edilen soruları cevaplayan Başkan Aktaş, ülkeler arası dostluğun önemine işaret ederek, “Bursa, güzel ve hızlı gelişen bir şehir. Türkiye de çok güçlü bir ülke. Ülkemizin geleceği gençlerimizin elinde. Daha iyi bir Türkiye için gençlerimize de görev düşüyor. Kendilerini geliştiren, hayata en iyi şekilde hazırlanan, vizyonu açık bir gençliğe ihtiyacımız var” diye konuştu.

Uluslararası kardeşliğin değerine de değinen Aktaş, Moldova’dan gelen gençlerin Bursa ve Türkiye’yi ülkelerinde en iyi şekilde tanıtacağını ifade etti. Türkçe konuşan öğrenciler de Bursa’yı çok beğendiklerini ifade ederek, ülkelerine özgü hediyeleri Başkan Aktaş’a takdim etti. Aktaş, ziyaretin sonunda günün anısına fotoğraf çektirdiği öğrencilere Bursa ve Büyükşehir Belediyesi anısına hediyeler verdi.

Süleyman Demirel Türk Moldova Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı Yurt Dışı Eğitim ve Öğretim Dairesi’ne bağlı olarak 1999 yılından beri Kongaz şehrinde eğitim veriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ