$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

FERMANLI DELİ HAZRETLERİ GÜN SAYIYOR

FERMANLI DELİ HAZRETLERİ GÜN SAYIYOR
  • 18.10.2018

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Fermanlı Deli Hazretleri’ adlı yeni oyununun prömiyeri, 20 Ekim Cumartesi günü, saat 20.00’da Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2018 – 2019 kültür sanat sezonuna ‘Fermanlı Deli Hazretleri’ adlı yeni oyunu ile “merhaba” diyecek. Prömiyer için gün sayan Şehir Tiyatrosu sanatçıları, hem yeni sezonun, hem de ‘Fermanlı Deli Hazretleri’ oyununun heyecanını yaşıyor.

Musahipzade Celal’in kaleme aldığı oyun, Şehir Tiyatrosu’nun usta sanatçılarından Altuğ Görgü’nün yönetmenliğinde sahneye taşınıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da geçtiğimiz günlerde provalarını ziyaret ettiği Şehir Tiyatrosu, 2 perdede seyirciyle buluşacak olan ‘Fermanlı Deli Hazretleri’ oyununu, Tayyare Kültür Merkezi’nde sahneleyecek.

Bir Osmanlı dönemi komedisi olan ‘Fermanlı Deli Hazretleri’, müzikli ve danslı bir yorumla seyirci ile buluşuyor. Nilgün Türksever Görgü ve Günay Yunus Güney’in yönetmen yardımcılığını üstlendiği oyunun müzikleri Murat Gedikli, koreografi Ziver Armağan Açıl, kostüm düzenleme Tülay Kale ve dekor uygulama da Uğur Çakmak tarafından yapıldı. Oyunda Murat Liman, Müge Açıkdüşünenler, M. Eren Topçak, Serdar Soyer, Mehmet Ali Açıl, Aykan Yılmaz, Günay Yunus Güney, Burcu Sarıgül, Deniz Gürsucu, İpek Zeylan, Uğur Serener, İlke Özkaya, Segen Bölük, Didem Açıl, Kutlay Akbal, Faruk Oğur, Işıl Keskin Peynirci ve Volkan Yıldız rol alıyor.

 

Oyunun konusu

Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde İstanbul’da geçen oyunda, dönemin sadrazamı Mustafa Paşa’nın vekilharç kâtibi Musa Efendi, Padişah’ın fermanı ile darağacına asılır. Asıldığı ağaç ağırlığına dayanamaz ve Musa Efendi düşer. Onun ölümden kurtulduğunu gören cellat, verilen emri bir kere yerine getirdiği için ikinci kez Musa Efendi’yi asmaz ve onun canını bağışlar. Musa Efendi şaşkınlığından delirince, “Deliyi affedelim” diye ferman buyurulur. Musa Efendi bir süre tımarhanede kalır, delileri eğlendirmek için muskalar yazar. Tesadüfen delilerden biri iyileşince, herkes derdine çare bulması için Musa Efendi’ye gelmeye başlar. Musa Efendi’nin adı artık halk arasında ‘Fermanlı Deli Hazretleri’ olarak anılır ve her derde çare bulduğuna inanılır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ