$ DOLAR → Alış: 32,14 / Satış: 32,27
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

21. YÜZYIL TÜRKİYE’NİN YÜZYILI OLACAK

21. YÜZYIL TÜRKİYE’NİN YÜZYILI OLACAK
  • 26.09.2018

Yenişehir’de yapımı gerçekleştirilen bir mesleki ve teknik anadolu lisesi ile bir kütüphanenin açılışı yapıldı. Açılışlarda eğitimin önemi vurgulandı.

Yenişehir Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Yenişehir Fatma Göztepe İlçe Halk Kütüphanesi binaları törenle açıldı. Açılışlarda eğitimin toplum yaşamındaki önemi vurgulandı.16 derslikli Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılış töreninde konuşan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, ’16 yılda çok büyük değişim, gelişim ve yenilikler oldu. Akılcı ve tutarlı bir yaklaşımla insan kaynaklarına dönüldü. Millete güvendik, insan kaynaklarına yöneldik. Hastane, hızlı tren, savunma sanayi alanları başta olmak üzere hizmetleri anlatmak zamana sığmaz.Bu millete hizmet etme aşkının tezahürüdür. Milletini seven, vatanına aşık olununca yapılıyor bunlar. Eğer biz gerçekten önümüzdeki dönem bilgiyle, teknolojiyle donatabilir, yeni bir ufuk ortaya koyarsak, 21. yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olacaktır. 82 milyonluk nüfusumuzun yaş ortalaması 30. Bu zenginlik, petrol, yeraltı zenginliklerinden daha önemli. Aynı hedefe kilitlenirsek, daha fazla çalışırsak, didinirsek, bundan sonra gelecek nesiller daha mutlu, huzurlu ve müreffeh yaşayacaklardır’ diye konuştu.İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala da, öğrencilere seslendi. Ala, ‘En önemli yatırım sizlere yapılan yatırımdır. Eskiden ülkelerin zenginliği yeraltı zenginlikleriyle ölçülüyordu. Şimdi insanı eğitimli mi değil mi, ona bakılıyor. Artık değerli madenler değil, artık onları insanın hizmetine sunan insanlar önemli.Sizi ayrıcalıklı kılacak şey bilgi düzeyinizdir’ değerlendirmelerinde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, gelişmenin en önemli göstergelerinden birinin, eğitim ve sağlık olduğunu vurguladı.Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise, okulun arsa tahsisini belediye olarak yaptıklarını ve 544 öğrencinin eğitim göreceğini kaydetti.

YENİ KÜTÜPHANE…

Yenişehir Belediyesi’nin hayırsever işadamı Mehmet Göztepe’nin katkılarıyla yapımını gerçekleştirdiği kütüphane binası da törenle hizmete açıldı. İlçede kütüphanenin etkisiyle  kitap okuma yönünde bir kamuoyu oluşmasını beklediklerini kaydeden Hakan Çavuşoğlu, ‘Yenişehir’de bir seferberlik başlatmak lazım.Suya atılan taş gibi başka ilçelere ve Bursa’ya kadar genişletmek gerekir’ dedi. Gelişmenin zihinde başladığını, aklın en fazla kitapla aydınlanabileceğini söyleyen Vali İzzettin Küçük ise, ‘Kütüphaneler büyük akılların saklandığı bir hazine sandığıdır’ diye konuştu.Kütüphanenin yapımına katkıda bulunan işadamı Mehmet Göztepe’nin oğlu Sebahattin Göztepe de, 2014 yılında vefat eden anneleri Fatma Göztepe’nin anısını yaşatmayı amaçladıklarını dile getirdi. Göztepe, ‘Bu hizmetin eğitim ve kültür alanına etki etmesini temenni ediyorum. Kitap bilgiye ulaşmanın en doğru kaynağıdır’ dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Çelik de kütüphane binasının geçmiş ile bugün arasında önemli bir yapı taşı olacağını belirtti. Başkan Çelik, “Kütüphane binası ilçemizin tarihi ve kültürel dokusuna yakışacak bir eser oldu. Kütüphaneler eski önemini yitirmiş gibi görünebilir. Ama günümüzde kütüphaneler de çağa ayak uydurdular” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ