$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,63 / Satış: 34,77

OTO TEST MERKEZİ’NE İLK KAZMA GELECEK YIL

OTO TEST MERKEZİ’NE İLK KAZMA GELECEK YIL
  • 03.12.2017

Yenişehir Çardakköy yakınlarında kurulması planlanan Otomotiv Test merkezi için TSE ile Savunma Sanayi Destekleme Fonu İşbirliği Protokolü imzalandı. Protokol imza töreni Oto Test Merkezi arazisinde yapıldı.

İmza töreni öncesi konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Oto Test Merkezi’nin 2018’in ikinci yarısında bir pistin kazmasının vurulacağını belirtti. Çavuşoğlu, “4 bin 350 dönümlük arazide 13 pist ve 7 laboratuar olacak. Projeye TSE’nin yanı sıra Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve TÜBİTAK Başkanlığı’nı da kattık” dedi.

Türkiye’nin 2023 hedeflerine Bursa’nın büyük katkıları olacağını anlatan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yenişehir hem Bursa’mız hem önemli ilçesi Yenişehir yıldızı parlayan bir bölgesi. Hızlı Tren, Havalimanı’nda kargo çalışmalarımızın yanı sıra şimdi de Oto Test Merkezi, önümüzdeki yıllarda çok önemli yer teşkil edecek bu bölgede. Attığımız bu adım, Yenişehir’in geleceğine ilişkin önemli bir ufuk çizgisi olacak. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü Bey ile sık sık bir araya gelerek bu bölgedeki Oto Test Merkezi’nin gidişatı, geleceğiyle ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Türkiye’de üretilen, yurtdışında üretilenlerin test imkanı olacak burası. Sadece yerli otomotiv değil, savunma araçlarının da testleri burada yapılacak. Yerli üretim olarak üretilenler, başka ülkelere gönderilmesi kaynağı artık Yenişehir’de Türkiye’de kalacak. Çok yönlü bir memnuniyet yaşanacak” diye konuştu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de şunları kaydetti: “TSE’nin ürüttüğü proje bu proje. Dahil etmek istediğimiz Savunma Sanayi Müsteşarlığı da var. Otomotiv Test Merkezi için bugün bir imza atıyoruz. Hüseyin Şahin Bey de sürekli bu projeyi soruyordu. Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, sık sık ziyaretime gelip Oto Test Merkezi’nin durumunu sordular. Yerli otomobil takvimine uygun bir şekilde test merkezi hayata geçecek. Oto Test Merkezi Türkiye’nin Otomobile Projesi’yle eş zamanlıdır. Yerli otomobilde sadece üretmek yetmez, testleri de yapabilmemiz gerekir. OTM son derece önemli. Yerli marka yapacaksak, mutlaka test merkezi de olacak. Otomotiv sektöründe Türkiye’de çok ciddi bir altyapı var. Teknik olarak hiçbir sorunumuz yok. Türkiye’ye has bir marka yaratmak istiyoruz. Fikri takip çok önemli. Bu projeyi takip edeceğim. TSE ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı’ndan yetkililer de var burada. Gelecek yıl burada yine tören yapacağız, fren pist test inşasının temelini atacağız.”

Vali İzzettin Küçük de, “Bugün bir çok sanayi tesisini gezdik. Şimdi de Bursa’nın önemli hayallerinden bir tanesinin başlangıcı yapacağız” diye konuştu. (www.yenisehirmemleket.com)

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ