$ DOLAR → Alış: 32,22 / Satış: 32,35
€ EURO → Alış: 35,11 / Satış: 35,25

“ULUDAĞ İÇİN BÜYÜK DÜŞÜNÜYORUZ”

“ULUDAĞ İÇİN BÜYÜK DÜŞÜNÜYORUZ”
  • 27.11.2017

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Başkan Aktaş’ın ‘Büyük düşünen, çalışkan ve sonuç odaklı’ bir başkan olaraknitelendiren Bakan Eroğlu, yeni dönemde birlikte yapacakları projelerle Bursa ve Uludağ’ın marka değerini daha üst seviyelere çıkaracaklarını söyledi. Uludağ’ın sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin, hatta dünyanın bir değeri olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu,“15 Aralık’ta Uludağ ile ilgili bir zirve düzenleyeceğiz ve burada projelerimizi açıklayacağız. Uludağ için büyük düşünüyoruz. Bursa için Büyükşehir Belediyemizle birlikte 2. ve 3. Uludağ projelerimiz var” dedi.

Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamında gerçekleşen görüşmeye İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Bursa milletvekilleri Bennur Karaburun ve Emine Yavuz Gözgeç de katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ziyaretinin başlangıcında üstlendiği zor görev nedeniyle Başkan Aktaş’ı tebrik etti. Başkan Aktaş’ı İnegöl’den tanıdığını ve kendisiyle sıkı temaslarının bulunduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, “Büyük düşünen ve çalışkan, hızlı ve pratik işler yapan bir başkan. İnegöl’de çok büyük tesislere mührünü vurdu. Bursa için bir değerdir. Yeni görevinin hayırlı ve uğurlu olmasını gönülden temenni ediyorum” diye konuştu.

15 Aralık’ta Uludağ zirvesinde yeni projeler açıklanacak

Bakan Eroğlu, ziyaretinde Uludağ konusunda açıklamalarda bulundu. Uludağ’ın sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin, hatta dünyanın bir değeri olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, “Bursa’yı seviyoruz. Sevmenin de ötesinde Bursa ile bir gönül bağımız var. Bunun için hem Bursa hem de Uludağ için büyük düşünüyoruz. 15 Aralık’ta Uludağ’da bölgenin geleceğiyle alakalı Büyükşehir ve bakanlık bürokratlarının tam kadro katılacağı bir zirvemiz var. Bu zirvede Uludağ ile ilgili projelerimizi açıklayacağız. Bölgedeki işletme sahiplerinin görüşlerini alacağız. Uludağ için büyük düşünüyoruz. Hatta Büyükşehir’le birlikte 2., 3. Uludağ projelerimiz var. Her zaman şunu söyledim: Uludağ Bursa’nın, Bursalılarındır. Biz Uludağ’ın hizmetkarıyız. Büyükşehir planlasın, birlikte yapalım” şeklinde konuştu.

Yeniden Yeşil Bursa

Bakan Eroğlu, konuşmasında Bursa’nın yeşillendirilmesine konusuna da değindi. Dünyada ‘Yeşil şehir’ trendinin başladığını ve Bursa’da bu alt yapının tümüyle var olduğunu belirten Bakan Eroğlu, kentte hastane ve okul bahçelerinden cadde refüjlerine kadar müsait her yeri ağaçlandırmaya, bu konuda Bursa’ya sıfır maliyetle fidan temin etmeye hazır olduklarını açıkladı. Bakan Eroğlu, “‘Yeşil Şehir’ konsepti Bursa’ya yakışır. Başkan Aktaş, istediği kadar fidan istesin hemen temin edelim. Bursa’yı yeşillendirmek için seferberlik başlatalım. Bütün hastane ve okul bahçeleri için, yol kenarları için istediğiniz kadar fidan bizden. Her türlü fidan ücretsiz. Ne kadar isterseniz. Her yeri ağaçlandıralım” ifadelerini kullandı.

 

“İşbirliği içinde çalışacağız”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Bakan Eroğlu’nu Büyükşehir’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Bakan Eroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde, devletin çeşitli kademelerinde ve son olarak uzun yıllar Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda engin tecrübelerinin bulunduğunu kaydeden Başkan Aktaş, “Sayın bakanımız görev aldığı süreçler boyunca harika işlere imza attılar. Ülkemizin yüz akı oldular. Heyecanlı ve mutluyuz. Tecrübeli ve değerli bakanımızı Bursa’da ağırlıyoruz. Derdimizi ve heyecanımızı bakanımızla paylaşacağız. Milletvekillerimiz, ilçe belediyelerimiz ve teşkilatımızla sorumluluğumuzu yerine getirip, Bursa ve Uludağ’ın sorunlarını minimize etmenin peşine düşeceğiz. İnşallah başta Uludağ olmak üzere diğer konularda sayın bakanımızın tecrübesinden ve desteğinden faydalanarak harika işlere imza atacağız. Yapılmış olanlar, yapılması gerekenler ve gecikenler var. Bunlar en kısa zamanda düzene girecek” açıklamasında bulundu. Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kendisini ilk tebrik eden kabine üyesinin Bakan Eroğlu olduğunu hatırlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ziyaretin anısına Bakan Eroğlu’na Esma-ül Hüsna’nın yanı sıra tarihi İznik çinisinden yapılmış ‘yaşam ağacı’nı simgeleyen tablo hediye etti. Kemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da, Bakan Eroğlu’na Suuçtu Şelalesi’nin tablosunu verdi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ