$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

‘DOĞA SENİ ÇAĞIRIYOR’

‘DOĞA SENİ ÇAĞIRIYOR’
  • 04.11.2017

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si gerçekleştirilen ‘Bursa Doğa Sporları ve Doğa Turizmi Günleri’, coşkuyla başladı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM), ‘Doğa Seni Çağırıyor’ sloganıyla gerçekleştirilen program, Bursa’nın sahip olduğu doğal zenginlikleri ve yapılabilecek doğa sporlarını tanıtmayı amaçlıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Doğa turizminin son yıllarda çok ciddi itibar gördüğünü ve Bursa’nın da bu noktada çok müstesna mekanlara sahip olduğunu biliyoruz” dedi.

Bursa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si gerçekleştirilen ve şehrin doğal zenginlikleri ile doğa sporlarını tanıtmayı hedefleyen ‘Bursa Doğa Sporları ve Doğa Turizmi Günleri’, açılış töreniyle başladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, göreve gelişinin ardından katıldığı ilk resmi programda, kentin doğal güzelliklerine dikkati çekti. Başkan Aktaş, İnegöl’den Orhaneli’ye, İznik ve Harmancık’tan Mudanya’ya kadar Bursa’nın her köşesinin değerli mekanlara sahip olduğunu belirterek, “Bursa’mız, doğanın tüm renklerini içinde barındıran, zenginlikleriyle doğa sporlarına çok elverişli ve bununla alakalı mekanların ve imkanların dolu dolu olduğu bir şehir. Dolayısıyla hem farkındalık oluşturmak, hem Bursa’nın bu konuda farkını ortaya koymak adına bu uygulamada emeği geçen önceki Belediye Başkanımız Recep Altepe ve belediye bürokratlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa’nın doğal güzellikleri dünyaya tanıtılacak

Şehirlerin gelişiminde turizmin önemine vurgu yapan Başkan Aktaş, “Doğa turizminin son yıllarda çok ciddi itibar gördüğünü ve Bursa’nın da bu noktada çok müstesna mekanlara sahip olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren bu programı sadece Bursa düzeyinde değil, Türkiye, hatta dünya sathında tanıtabilmek adına etkinlikler icra edelim” diye konuştu.

Ebeveynlere çocuklarını sporla buluşturmaları konusunda çağrıda bulunan Başkan Aktaş, çocukların yaygın olan futbolun yanı sıra özellikle salon sporları ve bir doğa sporuyla da uğraşmasının değerine vurgu yaptı.

Etkinliğin içeriği hakkında da bilgiler veren Başkan Aktaş, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde 3 – 5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında doğa turizmi ve doğa sporları alanlarında faaliyet gösteren kulüp, dernek ve kurumların stantlarında çalışmalarını tanıtacağını anlattı.

Doğa sporları detaylarıyla tanıtılıyor

Başkan Aktaş, doğa sporlarıyla ilgili uzman isimlerin söyleşiler de yapacağı etkinlikle ilgili açıklamasında, “Bursa’nın doğa turizminin de tanıtımının yapılacağı etkinliğin ana teması ise sadece Bursa’nın Gürsu ilçesinde yetişen ve nesli tükenmekte olan bitkilerinden ‘Göksığırkuyruğu’ olacak. ‘Doğa Seni Çağırıyor’ sloganıyla yola çıkan etkinlikte dağcılık, bisiklet, okçuluk, kano, yelken, izcilik, kayak – snowboard, hava sporları, atçılık, mağaracılık, motorsporları, oryantiring, dalış, off – road, kamp –karavan ve spor tırmanış gibi doğa sporları branşlarında faaliyet gösteren kulüp ve derneklerin çalışmaları yer alıyor. Güven İslamoğlu, Serdar Kılıç, Yasemin Zengin, Tunç Fındık, Necdet Turan, Soner Saruhan, Rotasız Seyyah Mehmet Genç ve Ahmet Örken gibi ünlü isimler de söyleşileri ile etkinliğimize katkı verecekler. Önemli değerleri barındıran Bursa’nın bu katma değerinin sadece 2 milyon 915 bin nüfusa sahip Bursa değil, 80 milyonluk Türkiye hatta bütün dünyaya tanıtmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Farklı doğa sporlarıyla ilgilenmek isteyen insanların, Bursa’yı tercih etmesi halinde kentin daha da değer kazanacağına işaret eden Başkan Aktaş, konuşmasının ardından stantları gezdi, sporcularla ve etkinliğe katılan vatandaşlarla sohbet etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ