$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

MERİNOS TEKSTİL SANAYİ MÜZESİ’NDE ‘DÜŞTEN GERÇEĞE’ SERGİSİ

MERİNOS TEKSTİL SANAYİ MÜZESİ’NDE ‘DÜŞTEN GERÇEĞE’ SERGİSİ
  • 21.10.2017

Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, uluslararası başarılara imza atan ‘Patchwork’ (parça işi-yama-kırkpare) sanatçısı Nuran Konuralp’in ‘Düşten Gerçeğe 2’ isimli 3 boyutlu sergisine ev sahipliği yapıyor.

Bursa Tekstil Sanayi Müzesi, 2013’ten bu yana Prof. Ayten Sürur koordinatörlüğünde ‘Lif Tekstil Sanatları’ alanında birçok sergiyi Bursalılarla buluşturdu. Bursa’nın tekstil ve sanayi geçmişine ışık tutan Merinos Tekstil ve Sanayi Müzesi, 2017-2018 dönemini ise Türkiye’nin patchwork (parça işi-yama-kırkpare) alanında sayılı sanatçılarından olan Nuran Konuralp’in ‘Düşten Gerçeğe 2’ sergisi ile başlattı. Uluslararası düzeyde ülkemizi temsil eden sanatçının sergisinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Renkli, küçük kumaşların belirli bir düzen içerisinde bir araya getirilmesiyle oluşturulan patchwork çalışmalarından oluşan toplam 17 eser, 31 Aralık tarihine kadar Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’nde ziyaret edilebilecek.

 

Müzeler şehri

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına konuşan Muhsin Özlükurt, güzel sergiyi Bursalılarla buluşturan Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’ne ve sanatçı Nuran Konuralp’e teşekkür etti. Bursa’nın bir müzeler şehri haline geldiğini ve yeni müzeler için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Özlükurt, müzelerin hayatın her alanına ışık olduğunu, geçmişi ve geleceği buluşturan mekanlar olduğunu belirtti. Özlükurt, 2013’ten bu yana ‘Lif Tekstil Sanatları’ alanında birçok sergiyi ağırlayan Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’nin Türkiye’nin patchwork alanında sayılı sanatçılarından Nuran Konuralp’in sergisine ev sahipliği yapmasının önemine değindi.

Küratör Prof. Ayten Sürur ise serginin emek, sabır, teknik ve ustalıktan başka renklerin ve biçimlerin karakteristik yöntemle düzenlenmesiyle oluşturulduğunu hatırlattı. Nuran Konuralp’in 1988’den bu yana uluslararası sergi ve yarışmalarda ülkemizi temsil ettiğini dile getiren Sürur, ülkemizde de geleneksel olarak yapılan patchwork çalışmalarına sergisiyle farklı bakış açısı getiren sanatçıya sergisinin Bursa’ya getirdiği için teşekkür etti. Sürur, projenin başından itibaren çalışmalara destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye ve ekibine teşekkür etti.

3 boyutlu patchwork çalışmalarıyla dikkat çeken Nuran Konuralp, çalışmalarının Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’nde sergilenmesinin kendisi için onur verici olduğunu söyledi. Konuralp, çocuklarının üniversite eğitimleri sırasında bu çalışmalara yöneldiğini ve tutku haline geldiğini belirtti. Yurtdışındaki sergilerde Türk Bayrağı’nı astırmanın onurunu yaşadığını ifade eden Konuralp, geçirdiği ağır trafik kazasında tek gözünün kaybetmesine rağmen sanattan vazgeçmeyerek çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ