$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

YENİŞEHİR’İN GELECEĞİNE YÜKSEKOKUL DESTEĞİ

YENİŞEHİR’İN GELECEĞİNE YÜKSEKOKUL DESTEĞİ
  • 19.10.2017

Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıda, Yenişehir’in geleceğine yön verecek projelerin belirlenmesinde Yüksekokul’un desteğinin önemi vurgulandı.

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’ndeki toplantıda Kaymakam Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, UÜ’ye bağlı Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sincik ve öğretim görevlileri bir araya geldi.

Bir şehrin geleceğinin planlanmasında akademik bakış açısına da ihtiyaç olduğunu belirten Kaymakam Seyitoğlu, “Yenişehir’in stratejik eylem planı çıkarılmalıdır. Böylece bir vizyon ortaya çıkacaktır. Yüksekokul böylece bizlere bilimsel olarak yön verebilir. Neler yapılabilir? Bu konuda görüş bildirebilir” dedi.

İlçenin kırsal kalkınması için yoğun çalışmalar yapıldığının altını çizen Seyitoğlu, tarım sektörünün sorunlarına dikkat çekti. Seyitoğlu, “Tarımda organizasyon eksikliği var. Kör topal yürüyen bir sektör bu. Kooperatif ve üretici birlikleri var, ama bir üst organizasyona gerek var. Büyükşehir Belediyesi ürünü daha iyi değerlendirmek, ürünü tanınır hale getirmek için çalışıyor. Bizler ne yapabiliriz?” diye konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise bugüne değin yapılan ve yapımı süren çalışmaları anlattı. Çelik, “Bizlere, sizlerin bilimsel bakış açısıyla belirleyeceğiniz öneriler gerekli. Bu öneriler, bizlere yön vermekte etkin olacak. Yenişehir’imizin planlamasını şimdiden yapmalıyız. Sizden görüşlerinizi alacağımız toplantıları düzenli aralıklarla sürdüreceğiz” dedi.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sincik de okulla ilgili bilgi verdikten sonra şunları kaydetti: “Yenişehir’de tarımsal ürünlerin pazarlanması ve depolanması eksiği var. Turizm konusunda ilçenin şansı var. Tarihsel değerlerin ön plana çıkarılıp tanıtımının yapılması gerekir. Yenişehir’e uzun vadeli bir projeksiyonda artık bir fakülte hazırlıklarına başlanmalıdır. İnegöl’e kurulacak üniversiteye bağlı bir fakülte olabilir. Şimdiden bunun planlaması yapılmalıdır.”

Toplantı sonunda, belirli aralıklarla toplantılar düzenlenerek ilçeye yapılması gereken projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunulması kararlaştırıldı. (www.yenisehirmemleket.com)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ