$ DOLAR → Alış: 32,26 / Satış: 32,39
€ EURO → Alış: 34,78 / Satış: 34,92

NATIONAL GEOGRAPHIC FOTOĞRAFÇISI JEREMY HORNER BURSAFOTOFEST’TE

NATIONAL GEOGRAPHIC FOTOĞRAFÇISI JEREMY HORNER BURSAFOTOFEST’TE
  • 17.10.2017

Dünyanın sayılı fotoğraf festivallerinden biri olan Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest), dünya çapında önem sanatçıların katıldığı sanatçı söyleşileri ve gösterilerle devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle bu sene 7’incisi yapılan BursaFotoFest, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) tüm hızıyla sürüyor. Fuar Alanı’nda yer alan 9 ülkeden 176 fotoğraf sanatçısının 96 sergisinde 1000’den fazla fotoğrafın bulunduğu serginin yanı sıra gösteri ve sanatçı söyleşileriyle fotoğraf tutkunları usta isimlerle buluşma fırsatı buluyor. Fuar Alanı seminer salonlarında Ahmet Küçükaydın ve Mehmet Ali Baz ‘Bir başka Pazar’, Fatma Gökmen ise ‘AVM halleri’ konulu gösterilerde fotoğraf severler bir araya geldi.

Hüdavendigar Salonu’ndaki sanatçı söyleşilerinin ilk konuğu ise İngiliz Fotoğraf Sanatçısı Vanessa Winship oldu. Fotoğrafla tanışma serüvenini anlatan Winship, dünyanın çeşitli yerlerinde yaptığı çalışmaları ve projeleri fotoğraf sevenlerle paylaştı. ‘Karadeniz’ temalı fotoğraf çalışmasını konuklarla anlatan Winship, Bursa’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Sanatçı söyleşilerinin ikinci konuğu ise National Geographic fotoğrafçısı Jeremy Horner oldu. Nasıl fotoğrafçı olduğunu, uzun soluklu projelerini, UNICEF ile yaptığı çalışmalarını katılımcılarla paylaşan Horner, ilk Asya ziyaretinde Çin, Nepal ve Endonezya’daki izlenimlerini ve fotoğraflarını sundu. Berlin duvarı yıkımı sırasında tarihi olaya şahitlik ettiğini aktaran Horner, UNICEF ile yaptığı 20 senelik işbirliği sırasındaki tecrübelerini ve fotoğraf karelerini paylaştı. Büyük tsunami sırasında Tayland’da olduğunu ve dehşeti fotoğraflama fırsatı bulduğunu anlatan Horner, Kuzey Kore’de yaptığı çalışmaları da aktardı. Dünyanın birçok yerinde bulunduğunu ve fotoğrafladığını belirten Horner, Türkiye’de olmaktan da mutluluk duyduğunu, BursaFotoFest’e davet edildiği için onur duyduğunu dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ