$ DOLAR → Alış: 32,45 / Satış: 32,58
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

‘ÇARŞILAR&ALIŞVERİŞ’İ ANLATAN EN İYİ KARELER BURSAFOTOFEST’TE

‘ÇARŞILAR&ALIŞVERİŞ’İ ANLATAN EN İYİ KARELER BURSAFOTOFEST’TE
  • 17.10.2017

Dünyanın sayılı fotoğraf festivallerinden biri haline gelen Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali kapsamında hazırlanan ve 9 ülkeden 176 fotoğraf sanatçısının 96 sergisinde 1000’den fazla fotoğraftan oluşan sergi, törenle izlenime açıldı.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle bu sene 7’incisi yapılan Bursa Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali, coşkulu açılış yürüyüşü ve töreninin ardından tüm hızıyla sürüyor. Festival kapsamında Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı’nda oluşturulan fotoğraf sergisi de düzenlenen törenle açıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun açılışta gösterdiği performans misafirleri mest etti. Çin’den 18 sanatçının 16 fotoğraf sergisiyle yer aldığı festivalin sergi ayağında, İngiltere, Meksika, Belçika, Bulgaristan, İtalya, Almanya, ABD, Çin Halk Cumhuriyeti ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu 9 ülkeden 176 fotoğraf sanatçısının 96 sergisinde 1000’den fazla fotoğrafı yer alıyor. ‘Çarşılar&Alışverişler’ temasıyla bu sene fotoğraf severlerle buluşturulan sergi, 22 Ekim Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

 

Serginin açılış töreninde konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen önemli fotoğraf ustalarını ve fotoğraf gönüllülerini Bursa’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Festivale katılanların Bursa’da güzel anılarla ayrılacağını ve güzel kareler yakalayacağını belirten Çepni, Bursa’nın güzelliklerini gittikleri her ülke ve şehre taşımasını ve dostluk köprüleri kurmalarını istedi. Çepni, festivale katkı sağlayan tüm fotoğraf severlere teşekkür etti.

 

BUFSAD Başkanı Serpil Savaş ise, fotoğraf tutkunlarının Bursa’da buluşmasını sağlayan festivale destek olan herkese teşekkür etti. Fotoğraf aşkıyla sergide anıların paylaşıldığını anlatan Savaş, fotoğraf tutkunlarının Bursa’da güzel anılar biriktireceğini dile getirdi.

 

Festival Küratörü Kamil Fırat, festivalin başlamasıyla artık fotoğrafların konuşacağını belirterek festivalin uzun soluklu olmasını temenni etti.

 

Konuşmaların ardından sergi izlenime açıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ