$ DOLAR → Alış: 32,14 / Satış: 32,27
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

ÜRETİCİYE DESTEK ARTARAK SÜRECEK

ÜRETİCİYE DESTEK ARTARAK SÜRECEK
  • 13.10.2017

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Yenişehir Çardak Mahallesi’nde yaptırılan Süt Toplama Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kırsala hizmetlerin artarak süreceğini belirtti.

Ebeköy Mahallesi’nde de Çardak Mahallesi’ndeki gibi tesis kurduklarını söyleyen Altepe, bu iki tesisin 450 bin TL’ye mal olduğunu anlattı. Altepe, “2 tesis ve Bursa bölgesindeki 13 ayrı merkeze verdiğimiz süt soğutma tanklarının toplam maliyeti 1,5 milyon TL’yi buldu. Bölgemize, insanımıza, üreticimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Uzun yılların beklentilerinin birer birer gerçekleştiğini ifade eden Altepe, “Yenişehir’de bu dönem farklı bir dönem. ‘Yenişehir’e belediye başkanı olarak Süleyman Çelik’i seçin, gerisini merak etmeyin’ demiştik. Siz de seçtiniz. Yenişehir altın dönemini yaşıyor. Bugüne kadar yapılamayan hizmetler yapılıyor. Yenişehir’in gücü yoktu. Artık her türlü hizmet sürdürülüyor. Her alanda Büyükşehir var. Yol yatırımları 60 milyonu geçti. Yine altyapı yatırımları 100 milyonu buldu. Altyapı hizmetleri yapımı süren ve planlananlarla birlikte 132 milyonu geçiyor. İlçeye yaptığımız ve sürmekte olan hizmetlerin tümü 242 milyon TL’yi buluyor. Bunlar çok büyük rakamlar. İşte bunlar belli bir vizyonla oluyor,  bu vizyon Recep Tayyip Erdoğan vizyonudur. Kendisine şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.

Kırsal kesimde çiftçinin yüzünün gülmesini istediklerini söyleyen Altepe, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu hizmetleri yapıyoruz, yeter ki insanımız kazansın, köylerden göç olmasın.  Çiftçimizi, hayvan yetiştiricimizi nasıl mutlu ederiz onu düşünüyoruz. Bunlara kafa yoruyoruz. Ürünlere dünya pazarlarında nasıl yer buluruz? Avrupa hallerine ürünleri nasıl ulaştırırız? Onlar bizden nasıl ürün istiyor? Tarım şirketimiz her alanda çalışıyor. Ürünler tarlada kalmasın istiyoruz. Körfez ülkeleriyle görüşüyoruz. Bursa kırsal kalkınmada örnek olsun. Kırsalda yaşam kalitesi artsın diye bu yatırımları yapıyoruz.”

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de konuşmasında süt toplama merkezleri ve süt soğutma tanklarıyla ilçedeki süt üreticilerinin önemli bir eksiğinin kapatıldığını belirtti. Başkan Çelik, “Kendisine sunduğumuz tüm projelerimize olumlu yaklaşan Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Çardak Muhtarı Emin Çakır da, “Bizlerin hizmet taleplerini geri çevirmeyen ve desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

DEREKÖY’E LOJMAN

Altepe ve beraberindeler daha sonra Dereköy Mahallesi’ne giderek burada Yenişehir Belediyesi tarafından yapılacak olan din görevlileri lojmanının temel atma törenine katıldılar. 80 metrekare büyüklüğünde olacak yeni lojmanın yapım çalışması yıl sonuna kadar tamamlanacak. (www.yenisehirmemleket.com)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ