$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

Uluslararası Altın Biber Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri sona erdi

Uluslararası Altın Biber Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri sona erdi
  • 07.09.2017

FESTİVAL SON GÜN (2)FESTİVAL SON GÜN (4)FESTİVAL SON GÜN (3)FESTİVAL SON GÜN (7)FESTİVAL SON GÜN (5)Yenişehir Belediyesi’nin düzenlediği 4. Uluslararası Altın Biber Festivali ve Kurtuluş Törenleri perşembe günkü etkinliklerle sona erdi. Festivalin son gününde Karasıl Mahallesi’nde Biber Hasat Şöleni düzenlendi.

Belediye Başkanı Süleyman Çelik, konuk halk oyunları ekipleri ve vatandaşlarla biber tarlasında hasat yaptı. Şölende konuşan Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ilçenin tarım potansiyeline dikkat çekti. Yenişehir Ovası’nın ülkenin sayılı tarım arazilerine sahip olduğunu ifade eden Çelik, “Yenişehir’imizde şüphesiz ki öne çıkan ilk ürün biber çeşitleri oluyor. Hem iç piyasaya, hem de yurtdışındaki pazarlara gönderilen Yenişehir biberinin 4’üncüsünü düzenlediğimiz festivallerle tanıtımını amaçlıyoruz” dedi.

Festivallerin ayrıca ilçenin turizm hareketliliğine katkısı olacağına inandığını anlatan Çelik, “Osmanlının ilk başkenti olan Yenişehir’in tarihi ve turistik yerlerinin de farkına varılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu da, bu tür festival organizasyonlarının ilçenin değerlerinin tanınmasında önemli olduğunu vurguladı.

Karasıl’daki etkinlikte en iyi buzağı yetiştiricilerine plaket ve ödülleri verilirken, konuklara gözleme ve ayran ikram edildi.

Ardından ilçe merkezindeki etkinliklere geçildi. Derviş Eroğlu Bulvarı’ndan başlayan kortej yürüyüşü tarım aletleri stantlarının açılışının yapılacağı Santral Park’a kadar sürdü. Etkinliklerin bu bölümüne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tarım Aletleri Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Altepe ve Başkan Çelik, sergiye katılan tarım aletleri satıcılarına plaket ve madalya verdi.

Tarıma da destek verdiklerinin altını çizen Altepe, “Danimarka, Finlandiye, Hollanda, Almanya’nın yanı sıra Kuveyt’e de çeşitli ürünler göndereceğiz. Yenişehir’de dünya standartlarına uygun ürünler üreteceğiz ve pazarlayacağız” diye konuştu.

Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisi ve köy stantları gezildi. Yenişehir Belediyesi Kılıç Kalkan Ekibi ile KKTC, Romanya ve Moldova halk dansları ekiplerini gösterilerini sundular.

Ödüllü stant yarışması yapılırken, festivalde emeği geçenlere plaketleri verildi. Kıl çadırda konuklara Türk kahvesi, gözleme, ayran ve Osmanlı şerbeti ikram edildi. Festival Mustafa Keser konseriyle sona erdi. (www.yenisehirmemleket.com) 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ