$ DOLAR → Alış: 32,48 / Satış: 32,61
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

Yenişehir’in işgalden kurtuluşunun 95. yılı

Yenişehir’in işgalden kurtuluşunun 95. yılı
  • 06.09.2017

Yenişehir Belediyesi’nin düzenlediği 4. Uluslararası Altın Biber Festivali ve Kurtuluş Törenleri sürüyor. Etkinliklerde Yenişehir’in Düşman İşgalinden KurtuluşuYENİŞEHİR KURTULUŞ (1)YENİŞEHİR KURTULUŞ (7)YENİŞEHİR KURTULUŞ (8)YENİŞEHİR KURTULUŞ (9)YENİŞEHİR KURTULUŞ (10)YENİŞEHİR KURTULUŞ (11)nun 95. Yıldönümü kutlandı. Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu’nun ilçeli yöneticilerin tebriklerini kabulünden sonra işgalden kurtuluş temsili olarak canlandırıldı.

Belediye binasındaysa, ilçenin kurtuluşunu gerçekleştiren askerler tarafından Türk bayrağı Belediye Başkanı Süleyman Çelik’e teslim edildi. Başkan Çelik, belediye balkonundan geleneksel konuşmasını yaptı. Çelik şunları söyledi: “Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış, namusumuz, değeri paha biçilemez bayrağımızı, sizlerin huzurunda teslim alırken, 95 yıl önce atalarımızın teslim aldığı andaki heyecanı ve gururu yaşıyorum. Rabbim bu aziz millete, bu al bayrağı öyle kolay kolay nasip etmedi. Bu millet nice badireler atlattı, zorlu yollardan geçti. Bizler biliyoruz ki, değerlerimizi teslim almanın sorumluluğu da büyüktür. Millet olarak değerlerimizin kıymetini, geçtiğimiz yıl, darbeci FETÖ teröristleriyle birlikte tüm iç ve dış düşmanların hain planlarını yerle bir ederken daha iyi anladık. Vatan toprağının bu kutsal emanetini teslim alırken, bu değerlerimizin sorumluluğunu bir kez daha en derinden hissederken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızla birlikte 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad eder, gazilerimizi de saygıyla selamlarım.”

Başkan Çelik’in konuşmasının ardından Belediye Meydanı’nda Yenişehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ile Mehter Takımı ve KKTC, Romanya ve Moldova’dan gelen konuk halk oyunları ekiplerinin gösterileri izlendi. Gösterilerden sonra Kıblepınar ve Selimiye mahallelerine gidilerek buralardaki şehitlikler ziyaret edildi.

Çeltikçi Mahallesi’nde de Yenişehir Belediyesi ile konuk halk oyunları ekiplerinin gösterileri ilgiyle izlendi.

Etkinliklerine Kaymakam Seyitoğlu, Başkan Çelik, Garnizon Komutanı Albay Hakan Cirit, Jandarma Komutanı Üsteğmen Burak Dural, Emniyet Müdürü Bülent Bayraktar, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. (www.yenisehirmemleket.com)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ